Moonbikes, primul snowmobil full-electric!

0
10
MoonBikes Snowmobil Full-Electric

Moonbikes, un start-up de origine franceză, prezenta anul trecut primul snowmobil complet electric. După lansarea precomenzilor, în prima parte a anului, compania a confirmat livrarea primelor modele la finalul trimestrului IV.

Test snowmobil full-electric (foto Moonbikes)

Primele 250 de modele Moonbikes vor fi livrate în luna decembrie, conform reprezentanților mărcii. Totodată, al doilea lot de vehicule urmează să fie disponibile la vânzare în luna ianuarie 2022, în cantitate limitată. Modele sunt destinate împătimiților sporturi de iarnă, ele fiind disponibile acum la precomandă. Creat de Nicolas Muron, fondatorul mărcii, snowmobil-ul a fost gândit ca un vehicul prietenos cu mediul înconjurător.

Performanțe

Vehiculul poate urca pante de 40º și suportă o greutate de 120 kg, viteza maximă fiind de 42 km/oră. Odată lansat modelul, start-up-ul dorește atragerea clienților care iubesc sporturile de iarnă prin estomparea liniilor dintre recreere și transport. “După trei ani de cercetare, dezvoltare și teste riguroase în Alpii francez, lansăm astăzi o nouă categorie de vehicule. Snowmobil-ul dispune de un sistem inovator de propulsie”, spune Nicolas Muron.

“Iubitorii sporturilor de iarnă au acum o alternativă de transport durabilă și silenșioasă, fără a compromite viteza de deplasare. Cu un preț competitiv, Moonbikes poate rula trei ore (cu două baterii) și 1,5 ore (cu una singură)”. Vehiculele sunt ansamblate în parteneriat cu compania germană Bosch, fiecare snowmobil fiind însoțit de propriul său încărcător. De asemenea, strat-up-ul oferă posibilitatea achiziționării celei de-a doua baterii.

Dezvoltare

Cu sistemul său de propulsie electrică, este foarte posibil ca vehiculul să nu poată concura cu un snowmobil clasic. Cu toate acestea, cu o greutate de 80 kg, vehiculul este mult mai ușor și ecologic decât unul tradițional. De menționat, în cursul lunii octombrie, Moonbikes a reușit să atragă o finanțare internațională de 5 milioane dolari. Pentru cei interesați, snowmobil-ul este disponibil la comandă, prețul comunicat fiind de 8500 USD.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.