Bulgari Barocko, colecție inspirată de baroc

0
434
Bulgari - Colecție Barocko (ilustrație Serpente)

Bulgari a lansat la jumătatea acestui an una dintre cele mai spectaculoase colecții anuale. Denumită “Barocko”, colecția este una dintre cele mai pasionante și extravagante linii de bijuterii în stil roman. Bijuteriile urmează tema Cinemagiei filmului italian și extravaganța din “Wild Pop-ul” din universul lui Andy Warhol, “Barocko” având ca sursă de inspirație arta secolul al XVI-lea din peninsula italică. Și, așa cum sugerează numele său, acestă colecție este o combinație între stilul baroc și tonuri contemporane. Surpinzând senzualitatea regăsită în bogăția formelor, a texturii și culorilor din această epocă, Bulgari face din stilul baroc una dintre cele mai sexy propuneri.

Bulgari – Colecție Barocko (brățară Rubine)

Campania de promovare a fost incredințată lui Ignasi Monreal, un artist spaniol care locuiește și creează la Roma, el fiind însărcinat de Bulgari să realizeze o serie de ilustrații care să însoțească lansarea colecției. Menționând această colaborare, Monreal spune că: “Acesta este barocul italian, revizuit cu ajutorul obiectivelor post-moderne. Este un câmp care relatează faimoasei lucrări – Alegoria Peșterii – a lui Platon”. Cu siguranță, acest aspect ne oferă o scenă plină de culoare, un remix înfloritor al marii culture italiene. Inspirația este regăsită în lucrările artiștilor care și-au imortalizat stilul în conștiința noastră globală.

Bulgari – Colecție Barocko (schiță colier)

Stilul baroc este adus la viață prin volume generoase, folosirea abundentă a pietrelor prețioase, a răsucirilor fanteziste și detaliile somptuoase fiind regăsite în fiecare dintre aceste bijuterii unice. Ideea acestei colecții a fost inspirată de lungile plimbări efectuate de Lucia Silvestri (Creative Director & Head of Gemstone Buying în cadrul Bulgari) în diminețile răcoroase din jurul Romei: “Lucrul pe care îl iubesc cel mai mult la această colecție este barocul perfect-imperfect în formă și bogăția culorilor, așa cum suntem noi la Bulgari. Am interpretat mișcarea cu o notă de stil și atitudine rock, deoarece Bvlgari is also rock!”

Bulgari – Colecție Barocko (cercei smaralde)

“Datorită măiestriei noastre, forma și volumul colecției asigură viziunea estetică îndrăneață a mărcii, creând o colecție bogată atât pentru design, cât și pentru calitate. Combinațiile unice de pietre și culori pe care le-am folosit în colecția Barocko amintesc de măreția Romei și Bulgari, răspândit un mesaj pozitiv”, completează Lucia Silvestri. Numai un bijutier cu îndrăzneala lui Bulgari ar putea să aducă la viață această epocă de aur a istoriei și să o facă din nou relevantă. O referință îndrăzneață – a unui trecut îndelungat – care amintește de puterea evocatoare a design-ului, măiestriei rafinate și a celor mai bune pietre prețioase. detalii aici: BVLGARI

Mai multe articole aici: STYLE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here