Glenmorangie a inaugurat distileria Lighthouse!

0
7
Concept inovativ Glenmorangie Lighthouse

Glenmorangie a inaugurat Lighthouse, o distilerie ce oferă iubitorilor de whisky scoțian un caleidoscop de arome noi și delicioase. Dedicată inovației, noua clădire Lighthouse este realizată din sticlă și se înalță deasupra coastei Highland.

Detaliu distilere Lighthouse (foto Glenmorangie)i

Design-ul inovativ diferă de restul clădirilor distileriei, majoritatea acestora fiind construite în urmă cu peste 170 de ani. Proiectat de Barthelemy Griño, Lighthouse se concentrează pe inovație, fiind locul unde Dr. Bill Lunsden aduce la viață noi arome. Considerat revoluționar, spațiul are ca sursă de inspirație conceptul “What if…?”, o abordare creativă a producției de whisky. “Lighthouse este casa imaginației naostre”, spune dr. Bill Lunsden.

Design inovativ

“Lighthouse este spațiul unde putem pune în practică cele mai fantastice idei, străduindu-ne să creem o gamă nouă de arome. Vom putea să ne «jucăm» cu ingredientele esențiale ale whisky-ului, realizând ajustări care nu s-au mai realizat până acum. Nimic nu este interzis în lighthouse, atât timp cât este delicious”, completează Dr. Bill Lunsden. Concept susținut de prezența a două alambicuri concepute pentru a permite inovațiile.

Alambic distilerie Lighthouse (foto Glenmorangie)

Deasupra lor se află un laborator senzorial, locul unde echipa Dr. Bill Lunsden vor putea controla noile game de whisky. De asemenea, Lighthouse include o clădire tradițională în care are au loc procesele dezdrobire și fermentare. O componentă interesantă o reprezintă protejarea siperbului peisaj din regiunea Highland. Glenmorangie urmează să alimenteze parțial distileria prin biogaz create din sub-produsele procesului de distilare.

Produs excepțional

Marcând această inaugurare a distileriei, producătorul scoțian oferă pasionaților și o nouă băutură. Cu gust moale și fructat, whisky-ul Glenmorangie Lighthouse – 12 ani – a fost îmbătrânit în butoaie de sherry și bourbon. Fragmente din aceste butoaie au fost incorporate de-a lungul timpului în pereții distileriei. Bine știut, doar 3.000 de sticle au fost produse dina ceastă ediție, numerotate, acestea fiind  disponibile exclusiv la sediul mărcii.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.