Explore. Ghid de vizitare al Insulelor Scilly

0
925
Insula Tresco (Arhipelagul Scilly - Penzance Helicopter)

Explore – cu apele sale cristaline și plaje care sclipesc sub lumina soarelui, Insulele Scilly sunt un arhipelag organizat din punct de vedere adminstrativ ca o Autoritate Unitară în regiunea South West England. Este situat la aproximativ 45 km de peninsula Cornwall, în extrema vestică a Marii Britanii, principala localitate fiind Hugh Town, pe insula St. Mary’s. Când nu găzduiește “World Pilot Gig Championships” – un spectaculos concurs de bărci – viața de pe aceste insule este una destul de liniștită, timpul părând că s-a oprit.

Tresco (Insulele Scilly – Zidul Ganizoanei)

Doar cinci din cele peste 140 de insule – care alcătuiesc acest arhipelag – sunt locuite, restul fiind populate cu exemplare din fauna locală (foci, puffin au moruși). Dacă insulele sunt destul d eliniștite, marea care le înconjoară poartă urmele istoriei zbuciumate a Angliei, peste 500 de nave aflându-și aici ultimul lor drum. “Zidul Garnizoanei”, ridicat în cursul secolului al XVI-lea – pe Insula St. Mary’s – parte a unui vast sistem de apărare împotriva faimoasei “Armade Spaniole”, adăpostește acum un hotel de lux și o viță de vie. În mod ciudat, Insulele Scilly au fost (din punct de vedere ethnic) până de curând în război cu Olanda, o “luptă” începută în timpul războiului civil din secolul al XVII-lea și încheiată atunci când ambasadorul Țării Lalelor a sosit în capitala insulei pentru a pune capăt acestui război fantomă în 1986. Insulele Scilly sunt ușor accesibile, ele regăsindu-se la 15 sau 20 minute de zbor cu elicopterul sau avionul, fiind perfecte pentru petrecerea unui weekend romantic. dacă doriți o călătorie de agrement, puteți încerca feriboat-ul din orașul Penzance (drumul durează circa 2h și 45 min), partea plăcută a drumului fiind întâlnirea cu jucăușii delfini. După această scurtă prezentare, vă invit să citiți și câteva sugestii de petrecere a timpului & cazare.

Hell Bay Hotels (Insulele Scilly)

Cazare: Hell Bay Hotels – cu doar 25 de camere, repartizate de-a lungul proprietății, lococația este perfectă pentru a scăpa de aglomerația marilor orașe. Situat pe Bryher – cea mai mică insulă din arhipelag – aceasta locație este plină de constraste, o parte din coastă fiind accidentată și măturată de vânturi, cealaltă adăpostind mici golfuri cu nisip și ape calme. Regăsiți aici un restaurant cu meniuri pentru prânz și seară, alături de o listă cu unele dintre cele mai bune vinuri locale și internaționale. Tot aici întâlnim și unicul Crab Shack, o experiență culinară bazată pe crabul Bryher – prins și livrat zilnic de pescarii din zonă – acesta fiind pregătit după rețete tradiționale locale. Detalii aici: Hotel Hell Bay;

The Atlantic Inn (Insulele Scilly)

Leisure: The Atlantic Inn – explore barul este situat pe Insula St. Mary’s, oferind superbe priveliști spre coastă și portul Hugh Town. Cu o mare varietate de băuturi, în principal de origine britanică, pub-ul te invită să te bucuri de liniștea și aerul curat al locului pe terasa localului. tot aici regăsiți un bogat meniu englezesc și cazare, în cazul în care a-ți decis să rămâneți pe principala insulă. Detalii aici: THE ATLANTIC INN;

Creative Islands (Insulele Scilly – Richard Pearce Studio)

Cultură: Creative Islands – explore oferta culturală a Insulelor Scilly este bogată și variată, reflectând istoria lungă și mândră a locului. Desfășurate sub egida “Creative Islands”, activitățile sunt finanțate de “Art Council England“, oaspeții fiind invitați să descopere moștenirea culturală a arhipelagului. Aici, totul se învârte în jurul mării, viața modern de pe insule fiind întrepătrunsă de explorarea epavelor și a satelor pustii. Numeroase festivaluri populare, de artă și muzică au loc pe insule, oferind inspirație pentru artiștii care ajung aici. De altfel, locul atrage scriitori, muzicieni și artiști, regăsind uimitoare colecții de bijuterii sau eșarfe din mătase, creativitatea fiind stimulate de lumea natural ce înconjoară locul. Detalii aici: CREATIVE ISLANDS.

Mai multe informații aici: STORIES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.