Share This Article
Luna aprilie a fost marcată de lansarea celui mai nou sortiment devin din portofoliul Liliac Winery, Cuvée Antonia. Situată printre dealurile molcome din comuna Batoș, județul Mureș, crama Liliac păstrează spiritul tânăr transilvan prin elegante sale vinuri.
Născut în Transilvania, Cuvée Antonia are ca sursă de inspiratie numele Antoniei Beck, nepoata lui Alfred Michael Beck, fondatorul cramei. Noul sortiment de vin reprzintă o simbioză între terroir-ul specific zonei și tehnologia de vinificație modernă. Un vin nou, cu sursă de inspirație în tradițiile lumii vechi. “Vinul lansat este o dovadă a efortului nostru de a schimba o industrie tradițională”, spune Miron Radić (Director General Liliac).
Caracteristici
“Respectând tradițiile zonei, noi dorim să facem lucrurile altfel, un alt mod de a face vin”, completează Miron Radić. Strugurii, culeși manual, sunt prelucrați cu aceeași grijă cu care au fost vegheați până la maturare. Rezultatul este un cupaj din patru soiuri de struguri Chardonnay (55%), Sauvignon Blanc (25%), Neuburger (16%) și Muscat Ottonel (4%). Fiind un vin echilibrat, produsul oferă arome pronunțate și gust plăcut, fructat.
Buchetul are arome intense de mere și pere coapte, piersici, fructe exotice, banane, mango și eucalipt. “Cuvée Antonia este un vin expresiv, floral, mineral, bine structurat, cu o prospețime și fructuozitate specifice terroir-ului de Lechința. Este un vin prietenos, care poate fi savurat în orice context”, spune și Ghislain Moritz (Head of Production Liliac). Disponibil exclusiv în segmentul HoReCa, vinul beneficiează de 25.000 sticle.
Producția
Cuvée Antonia este primul sortiment al cramei din Batoș după investiția realizată de Liliac din vara anului trecut. O investiție care a condus la creșterea capacității de producție la aprximativ 600.000 sticle pe an. De altfel, crama păstrează vie moștenirea terroir-ului specific transilvan prin vinuri tinere. Utilizând metode moderne de vinificație, Liliac extrage esenţa strugurilor culeși manual pe via întinsă pe dealurile din Batoș și Lechința.