Rolls-Royce, producție exclusivistă de miere

Rolls-Royce of Honey

Rolls-Royce este un brand care se implică în protejarea și conservarea mediului înconjurător. Un exemplu al acestei activități îl constituie implicarea constructorului britanic de automobile în producția celei mai exclusiviste miere ecologică din lume. După trecerea iernii, albinele care produc mierea Rolls-Royce sunt în acest moment în stupii situați în mijlocul a jumătate de milion de copaci, arbuști și flori sălbatice, precum și în zona rurală din West Sussex.

Rolls-Royce of Honey (privire generală)

Înființată în 2017, Godwood Apiary include șase stupi tradiționali din lemn, fiecare purtând o placă din oțel inoxidabil – realizate în atelierul bespoke al mărcii engleze. Fiecare plăcă poartă numele modelelor din familia Rolls-Royce – Phantom, Wraith, Ghost, Dawn și Cullinan – în timp ce al șaselea, Spirit of Ecstasy, celebrează ilustra emblemă a constructorului britanic. La fel ca cei 20.000 de angajați ai mărcii, albinele sunt responsabile de producerea unui produs rar și extrem de dorit. La finalul fiecărui sezon, “Rolls-Royce of Honey” este prelucrată de specialiștii locali și servită oaspeților mărcii, inclusiv clienților care își comandă mașinile bespoke.

Rolls-Royce of Honey (stupină)

Proiectul “Apiary” este răspunsul constructorul britanic de automobile de lux  la amenințarea reală cu care se confruntă populația britanică de albine (un fenomen îngrijărător inclusiv la nivel mondial). Albinele sunt principalul polenizator a numeroase specii de arbori și plante, inclusiv pentru multe dintre culturile prezente în economia agricolă din jurul “Home of Rolls-Royce”. Cu toate acestea, reducerea habitatului  lor natural a condus la o presiune asupra acestei specii, Parcul Natural South Downs reflectând cel mai bine această tendință. Totuși, dezvoltarea stupinei în apropierea parcului national a oferit un impuls campaniei de rezolvare a acestei probleme critice.

Rolls-Royce of Honey (recoltare miere)

Inițiativa Bee Lines sprijină fermierii și proprietarii de terenuri în crearea de noi “coridoare” bogate în flori, care să lege zonele habitatului și să ajute albinele să prospere. De asemenea, întreprinderile aflate în apropierea Parcului Național sunt încurajate să se implice în plantarea de flori sălbatice pe terenurile disponibile din jurul lor. Conform lui Richard Carte (Director of Global Communication în cadrul Rolls-Royce Motor Cars), “Apiary subliniază angajamentul nostrum față de mediul natural, o componentă important în tot ceea ce facem la Goodwood. Prin acest proiect, dorim să contribuim la conservarea populației vitale de albine din Marea Britanie”.

Rolls-Royce

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here