Adidas lansează un pantof sport ecologic!

0
338
Adidas Mylo

Adidas se aliniază tendințelor în modă, sustenabilitatea fiind cuvântul de ordine în acest moment în industrie. Gigantul german de îmbrăcăminte sport a dezvăluit recent o versiune a iconicilor săi pantofi Stan Smith – creați în 1973 pentru legenda tenisului Stan Smith – aceștia fiind confecționați din piele mycelium. Suprafețele din piele au fost creată în laborator din structura de tip filament a unei ciuperci, aceasta fiind folosită pentru a crește. Un material cultivat pe parcursul a două săptămâni, ulterior ele fiind tăbăcite și vopsite, rezultatul fiind o piele ecologică denumită Mylo.

Adidas (pantofi sport din Mylo)

Un material care a fost dezvoltat inițial de compania americană de biotehnologie Bolt Threads în cursul anului 2018. Însă, deoarece Adidas s-a alăturat – la finalul anului trecut – unor mărci importante, precum Stella McCartney, Lululemon sau gigantului Kering, în dezvoltarea sustenabilității, compania germane a decis să experimenteze modalități de a aduce materialul Mylo în garderobele noastre. De altfel, Bolt Threads susține că acest material are un impact redus asupra mediului, dacă îl comparăm cu pielea de vacă sau plasticul, consumând totodată și mai puține resurse naturale.

Mai multe știri premium AICI

Nu este prima dată când Mylo este utilizat – Stella McCartney folosindu-l în luna amrtie 2021 la construcția a două piese vestimentare – dar este o revoluție în c eprivește crearea unui pantof de înaltă performanță. În prezent, pantofii sport sunt la stadiul de concept, deoarece Mylo încă nu poate fi produs în serie. Cu toate acestea, semnalează faptul că încălțămintea poate fi un teren important pentru utilizarea materiale durabile. “Introducerea Mylo este un pas major în lupta noastră pentru eliminarea deșeurilor din plastic”, menționează Amy Jones Vaterlaus (Global Head of Future în cadrul Adidas).

“Stan Smirh este una dintre cele mai emblematice francize ale noastre, ceea ce înseamnă că putem lansa Mylo mult mai repede, impactul fiind unul imediat și semnificativ asupra mediului”. Nu este prima dată când această colecție beneficiează de o versiune durabilă. În 2019, Adidas și Stella McCartney au lansat o linie vegană a pantofului. De asemenea, compania germane a lansat și o versiune Primegreen – realizată din cel puți 50% materiale reciclate. În fine, Adidas nu este singura companie care crează pantofi din ciuperci, Hermès anunțând lansarea unei genți de călătorie. Detalii Adidas Group AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.