Share This Article
Lupaia era, cândva, un loc îndepărtat, numele său fiind împrumutat de la haitele de lupi care cutreierau dealurile Toscanei. În anul 1622, fermierii stabiliți în zonă au construit grajduri din piatră, clădirile fiind transformate astăzi într-o elegantă reședință.

Restaurată de actuali proprietari, Heidi și Christopher, Lupaia oferă oaspeților două etaje cu 12 fermecătoare camere și apartamente. Elegantele spații de cazare sunt completate de splendidele priveliști către dealurile care împrejmuiesc proprietatea. Cei doi actuali proprietari au avut ambiția de a oferi călătorilor un spațiu romantic. Intimă ca dimensiune, reședința este accesibilă celor care doresc să descopere bogăția cuturală a regiunii.
Reședința
Plecați cu gândul de a investi într-o proprietate din Toscana, Heidi și Christopher au descoperit frumusețea oferită de Lupaia. După vizitarea a peste șaizeci de proprietăți, cei doi au poposit pe acest vârf de deal din afara localității Montepulciano. Cu o bogată moștenire rustică, această reședință se bucură de prezența magică a unor grădin de trandafiri. “Lupaia este locul perfect pentru a intra în legatura cu natura”, spun cei doi proprietari.

Dacă alegeți să vizitați această destinație, atunci trebuie să știți că aerul dimineții este proaspăt, completat de cântecele păsărilor. Potecile șerpuitoare înconjoară dealurile, ele fiind străjuite de tufe de trandafiri și rozmarin. În orice moment al zilei vă puteți bucura de bogăția naturală a proprietății,. Este locul unde fermierii din zonă aduc smochine, rodii, busuioc sau ulei de măsline, precum și o prețioasa trufă. Toul completat de brânză de capră.
Experiența
Cazarea este completată de una din bogatele comori ale regiunii: vinurile Vino Nobile di Montepulciano sau Brunello di Montalcino. Și dacă tot menționăm cazarea, puteți alege să locuiți într-o Suite Montepulciano, aceasta oferind priveliști către frumusețea regiunii. O altă opțiune este Master Suite Lupaia, cu 2 dormitoare despărțite de o baie spațioasă. Terasa privată este disponibilă pentru un servirea unui aperitiv la apusul soarelui.

Nu putem omite bucătăria specifică Toscanei. Schimbat zilnic, cu inspirație sezonieră și ingrediente locale, meniul este pregătit de Chef Andrea și Sous Chef Luca. În fiecare zi, în bucătăria deschisă, sunt servite cine cu patru feluri de mâncare. Gusturile locale sunt acompaniate de lumina lumânărilor și stelele care sclipesc pe cerul de vară a grădinii. Pentru o seară specială, puteți alege să rezervați crama cu impresionanta sa selecție de vinuri.