Lancia Aurelia renaște ca hot rod high-end!

0
20
Lancia Aurelia by Thornley Kelham

Bătrâna Lancia Aurelia tocmai a renăscut ca un hot rod de ultimă generație. Inspirat de cultura aventuroasă din California, Thornley Kelham s-a străduit să restaureze nouă exemplare emblematice din anii 1950.

Detaliu interior cabină Lancia Aurelia (foto Thornley Kelham)

Modelul original Aurelia a fost proiectat sub conducerea lui Vittorio Jano, motorul fiind dezvoltat de Francesco de Virgilio. Produs între anii 1943/1948, motorul care echipa mașina avea să-I fie crescute capacitatea de la 1,8 la 2,5 litri. În 1951, un model Lancia Aurelia a participat la celebra Mille Miglia, terminând cursa pe locul doi. Cea mai importantă victorii a fost realizată în 1954, un model Aurelia GT câștigând Raliul Monte Carlo.

Dotările

Aurelia B20GT a fost prima mașină echipată cu un propulsor V6 și anvelope radiale, vehicul cu mult înaintea timpului său. Peste ani, vehiculul își păstrează atitudinea agresivă, dar este înzestrat cu mai multă putere și panache. Cele nouă exemplare sunt echipate cu un motor V6 de 2,8 litri, diferența față de original fiind puterea: 177 CP. Putere insuficientă pentru constructor, acesta oferind mașinii un V6 “Busso”.

Detaliu spate Lancia Aurelia (foto Thornley Kelham)

Motărizarea de 3,2 litri a fost împrumutată de la modelele legendare Alfa Romeo, oferind o putere de 302 CP. Tracțiunea spate este completată de cutia de viteze cu cinci rapoarte și beneficiează de frâne moderne și suspensii îmbunătățite. Caroseria este din aluminiu, greutatea mașinii fiind de aproximativ 1.100 kilograme. Interiorul vehiculului este finisat cu piele de bună calitate și dispune de volan din lemn, aer condiționat și servodirecție.

Proiecte

În total, circa 5.000 ore sunt necesare pentru construcția fiecărei mașini. O realizare complexă, constructorul anunțând că vehiculul urmează să fie completat de numeroase modele reinventate. “CSL-ul European este primul vehicul dintr-o gamă de proiecte stabilite pentru următorii cinci ani”, spune Simon Thornley (Co-Fondatorul mărcii). “Ca și în cazul modelelor Aurelia, acestea vor fi construite în jurul unor modele emblematice”.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.