Alfa Romeo Quadrifoglio, puterea stă în detalii

0
1162
Alfa Romeo - Giulia Stelvio Quadrifoglio MY2020

Într-un moment în care majoritatea constructorilor de automobile au luat o pauză de la ritmul obișnuit, Alfa Romeo propune iubitorilor de performanțe un model Stelvio Quadrifoglio neobișnuit. Dotat cu un propulsor V6 Bi-Turbo de 2,9 litri, performanțele acestui model MY2020 sunt însoțite de o gamă largă de linii de design, tehnologie îmbunătățită și upgrade-uri de siguranță. Noul MY2020 Stelvio Quadrifoglio reprezintă excelența Alfa Romeo, o expresie a performanțelor și stilului inconfundabil italian.

Alfa. Romeo – Giulia Stelvio Quadrifoglio

Reabilitarea liniei MY2020 este completată de soluții tehnice și performanțe sofisticate, detalii care vin să întruchipeze cea mai rafinată expresie a designului realizat în cel mai pur stil Alfa Romeo. Performanțele de conducere sunt garantate de motorul puternic V6 Bi-Turbo, capabil să furnizeze 510 CP și un cuplu de 600 Nm la 2500 rpm. Livrarea acestei puteri este realizată cu ajutorul Alfa™ Active Torque Vectoring, asistată la modelul Stelvio Quadrifoglio de sistemul inovativ Q4 cu tracțiune integrală. Transmisia automată cu 8 rapoarte este calibrată pentru a optimiza fluiditatea și confortul, vehiculul putând fi condus cu ușurință pe toate tipurile de teren.

Alfa Romeo – Stelvio Quadrifoglio (interior)

Totodată, în modul RACE, autovehiculul își exprimă întregul potențial cu schimbări de viteză rapide, fiecare Quadrifoglio fiind echipat cu o serie de sisteme concepute pentru a spori plăcerea de a conduce, oferind șoferilor unele dintre cele mai autentice experiențe cu ajutorul roților din spate. Acestea includ Alfa™ Active Suspension și selectorul Alfa™ DNA Pro cu modul RACE. Toate sistemele sunt coordonate și adaptate în timp real la unitatea Alfa™ Chassis Domain Control (CDC), asigurând în permanență condiții ideale pentru ca vehiculul și șoferul să poată profita la maxim de performanțele sporite ale modelelor Stelvio Quadrifoglio.

Alfa Romeo – Stelvio Quadrifoglio (evacuare Akrapovič)

De asemenea, clienții pot opta pentru o nouă evacuare Akrapovič, alături de un sistem dual mode – din titan și fibră de carbon – cu un sunet mult mai sofisticat. În ce privește design-ul interior, aici observăm stilul clasic italian, Alfa Romeo oferind viitorilor posesori o simplitate care ascunde complexitatea procesului de proiectare creativă. Pentru MY2020, Stelvio Quadrifoglio a fost actualizat cu o serie de linii ergonomice și armonioase, instrumentarul de bord, precum și volumele au fost realizate pentru a “înconjura” șoferul. Totodată, Stelvio vine cu roți noi – din aliaj – de 21 inch, acestea fiind puse pentru prima dată pe un Quadrifoglio.

Alfa Romeo – Stelvio. Quadrifoglio

Și dacă tot am pomenit de interior, trebuie menționată consola centrală, aceasta fiind adaptată pentru a oferi un impact tactil și vizual cât mai mare – cu un spațiu de depozitare mai mare – alături de un volan nou, îmbrăcat în piele, clienții având și opțiunea de a alege între centurile de siguranță roșii, negre sau verzi. Modelele de tapițerie perforate sunt disponibile pe modelele Quadrifoglio, ele fiind dotate cu scaune sport din piele – și opțiune Alcantara – standard, alături de scaune opționale cu carcasă Sparco. Tehnologia de bord a fost modernizată, aici fiind inclus un sistem de infotainment tactil de 8,8 inch, servicii conectate și design nou al interfaței.

Alfa Romeo – Stelvio Quadrifoglio

Disponibile exclusiv pe modelele Quadrifoglio, noile pagini de performanță indică șoferului temperaturile principalelor componente mecanice, livrarea de putere a cuplului, presiunea turbo și puterea utilizată, alături regăsind și cronometrele digitale – pentru măsurarea accelerației și a vitezei maxime – ceea ce îi permite conducătorului să vizualizeze în timp real nivelurile de performanță și starea generală a vehiculului. Încheiem prezentarea cu gama de culori, constructorul de automobile premium Alfa Romeo explorând cele mai noi efecte și tehnici de aplicare, în încercarea de a accentua efectul sculptural al liniilor Stelvio Quadrifoglio.

Alfa Romeo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.