Rolls-Royce a prezentat primul vehicul electric!

0
119
Rolls-Royce Spectre

Paris Auto Show a fost prilejul prezentării Spectre, primul vehicul full-electric din portofoliul mărcii britanice Rolls-Royce. O promisiune îndeplinită, dacă ar fi să rememorăm angajamentul luat de Torsten Müller-Ötvös (CEO-ul mărcii de lux) pentru electrificare!

Interior cabină Spectre (foto Rolls-Royce)

Pentru a înțelege transformarea, ar fi potrivit să ne întoarcem în 1900, atunci când Charles Rolls profețea viitorul electric. O profeție care urma achiziționării unui The Columbia Electric Carriage, Charles sesizând altenativa curată a acestui silențios vehicul. Singura condiție, ca și astăzi de altfel, era existența unei infrastructure adecvate. Peste 120 de ani, este momentul să vedem împlinită dorința fondatorului mărcii britanice de lux.

Viitorul

Povestea începe în septembrie 2021, atunci când este confirmată începerea testelor Spectre, primul model conceput exclusiv în variantă full-electrică. Condiția a fost satisfacerea clientului final, mașina fiind supusă unui program de testare întins pe 2,5 milioane kilometri. Astfel, apariția Spectre conduce către crearea unei noi clase de mașini: Super-Coupé-ul electric ultra luxos. Denumire care derivă din proporțiile vehiculului.

Exteriorul este dominat de inspirația extrasă din lumea haute couture, precum și din design-ul nautic, croitorie sau artă contemporană. Privit din față, Spectre dezvăluie o linie a farurilor care intersectează cea mai mare grilă creată pentru un Rolls-Royce. Paletele sunt acum mai netede, concepute pentru a ghida aerului în lateral părții frontale. Însăși Spirit of Ecstasy a beneficiat de o nouă siluetă, contribuind la aerodinamica mașinii.

Confortul

Interiorul este dominat de cele mai avansate funcții bespoke, inspirația fiind regăsită în mistica atemporală a cerului. Ușile Starlight încorporează 4.796 de “stele”, detaliile fiind produse din lemn Canadel Panelling. Alături de sistemul de iluminare, Spectre beneficiează de arhitectură digitalĂ complet reproiectată, numită SPIRIT, alături de ceasuri personalizate. Totodată, fiecare client își poate personaliza mașina în funcție de cerințe.

Detalii marcă aici – SPECTRE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.