Rolls-Royce Spectre testat pe Riviera Franceză!

0
49
Rolls-Royce Spectre

Cu toate că Rolls-Royce și-a construit reputația pe crearea mașinilor super-luxoase cu combustie, conceptul electrificării este unul familiar mărcii. Henry Royce și-a început cariera ca inginer-electrician, dedicându-și o parte din viață creerii de unui vehicul similar cu cele electric!

Captură test Spectre (foto Rolls-Royce)

Elemente precum funcționare silențioasă, cuplu instant sau senzție de viteză nesfârșită au fost în centrul atenâiei lui Henry Royce. Legătura cu domeniul electric îl aduce în prim-plan pe Charles Rolls, după ce acesta a condus un vehicul electric. Conducând un model Columbia (circa 1900), acesta a spus: “Mașina electrică este silențioasă și curată”. “Nu există miros sau vibrații. Ar trebui să devină un mijloc de transport util”.

Vehiculul

Cum timpul ne-a arătat viabilitatea apariției acestor vehicule, se pare că Spectre vine să împlinească această profeție. Un vehicul care marchează și promisiunea făcută de constructorul Rolls-Royce în anul 2011. Este momentul când marca a prezentat un concept Experimental Phantom – full-electic – cu numele de cod 102EX. Acesta a fost urmat de 103EX, un studiu de design care a anticipat viitorul electric al mărcii britanice.

Menționând conceptele, Torsten Müller-Ötvös (Rolls-Royce) a răspuns cu o primisiune clară: marca va deveni electrică, începând cu acest deceniu. Ținta o reprezintă electrificarea completă a mărcii, punctul final fiind stabilit în 2030. După testarea din Arjeplog (Suedia), Spectre a primit “botezul” Rivierei Franceze. Super Coupé-ul electric devine primul vehicul care aduce turismul trans-continental în centrul propuenrii sale.

Testul

Riviera Franceză reprezintă combinația perfectă a condițiilor de drum solicitate de clienți: cornișe de coastă sau drumuri inetrioare rapide. Fiind importantă din testarea globală de 2,5 km, Spectre urmează să parcurgă 625.000 km în jurul Coastei de Azur. Spectre a început pe Autodrome de Miramas, aici fiind un important centru de testare. În fine, cea de-a doua fază a testului urmează să se producă în zona rurală din Provence.

Detalii marcă – ROLLS-ROYCE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.