Bowmore și Aston Martin, whisky aniversar

0
1060
Bowmore Black Bowmore DB5 1964

Bowmore Single Malt Scotch Whisky și faimosul constructor de automobile Aston Martin, au lansat o primă ediție dintr-o serie de creații commune, un Single Malt denumit Black Bowmore DB5 1964. Conform unui comunicat d epresă, cele două companii au încheiat un parteneriat la finalul anului trecut pentru a crea o serie d eproduse și experiențe exclusive. Iar un prim rod al acestei colaborări îl reprezintă sticla realizată sub forma unui piston de Aston Martin DB5, produsul fiind lansat sub numele de Black Bowmore DB5 1964 și descrise de specialiștii în domeniu drept “unul dintre cele mai așteptate whisky-uri dintr-o generație”.

Bowmore Black Bowmore DB5 1964 (Aston Martin)

Cum acest produs este unul ultr-limitat, doar 25 de sticle vor fi realizate, prețul de comercializare anunțat de producător fiind de aproximativ 55.400 Euro, trei dintre sticle urmând să fie disponibile în retail la nivel global – începând din 2021 – prin intermediul partenerilor companiei Beam Suntory (compania producătoare a whisky-ului Bowmore). După cum probabil ați observant, în numele produsuluie xistă și referința “1964”, acest an fiind considerat de ambii partenri drept “un moment definitoriu în istoria Bowmore și Aston Martin”. Pentru Bowmore, anul 1964 a reprezentat un reper în istoria de 240 de ani a distileriei. S-a înregistrat sosirea unui cazan nou, ceea ce i-a permis mărcii să intre în epoca modernă a distilării, materia primă a acelei perioade – cărbunele – făcând loc aburului în producția băuturii. În același an, prima distilare cu noul cazan a produs ceea ce urma să devină Black Bowmore, descris de companie ca “un Single Malt sublime, extrem de bogat și decadent, reflectat într-un negru profund inspirațional”.

Bowmore (cutie Black Bowmore DB5 1964 – Aston Martin)

Conform lui David Turner (Directorul General al distileriei Bowmore), “1964 reprezintă o data semnificativă în istoria modernă a distileriei. Nu numai o perioadă cheie în producția whisky-ului nostru, dar poate mai semnificativ, modul în care am create Black Bowmore. Aceste momente definitorii sunt fundamentale pentru istoria Bowmore. Această colaborare cu Aston Martin ne-a permis să arătăm cum putem să realizăm acest incredibil whisky într-o nouă direcție”. Totodată, pentru Aston Martin a fost epoca celei mai iconice mașini din istoria mărcii. Lansat în 1963, Aston Martin DB5 a devenit în timp una dintre cele mai faimoase automobile din lume, constructorul britanic fiind ajutat de unul dintre cei mai faimoși agenți secreți – James Bond (007) – din cursul anului 1964. Cu o primă apariție pe marele ecran – în filmul de succes Goldfinger – modelul DB5 a fost condus de inimitabilul actor Sean Connery. De atunci, vehiculul a mai fost prezent în cadrul altor șase producții, inclusive în cel mai recent film – No Time To Die. La debutul său, Aston Martin DB5 a reprezentat o evoluție subtilă, dar important față de predecesorul său – DB4 Serie 5 – în principal datorită creșterii capacității motorului la 4.0 Litri.

Bowmore (Black Bowmore DB5 1964 – Aston Martin)

O modificare care a transformat modelul DB5 într-un autoturism mult mai sportive care, combinate cu stilul său extrem de elegant, l-a ajutat să devină una dintre cele mai dorite și admirate mașini din generația sa. Sir David Brown, proprietarul Aston Martin Lagonda și cel care a dat mașinii inițialele “DB”, menționa despre autovehicul: “Cred că este caracterul esențial al modelului DB5 și capacitatea sa de a performa perfect în orice condiție, ceea ce face ca această mașină să fie atât de dorită”. Totodată, Marek Reichman (Directorul Creativ al mărcii) a declarat: “Asocierea ne oferă ocazia perfectă pentru aa sărbători o parte din istoria noastră, prin combinarea iconic-ului model DB5 cu aromele cultivate ale acestui Single Malt de renume internațional”. În ce privește produsul, Black Bowmore DB5 1964 este prezentat într-o cutie realizată manual, sursa de inspirație fiind regăsită de artizanii casei în coasta neregulată unde se află localizată distileria, culoarea albastră și valurile în relief “evocând un simț adevărat al locului”. Creată din piele de vițel, cutia este prevăzută cu elemente din alamă – placate cu nichel – care reflect stilul elegant al unui DB5.

Bowmore Black Bowmore DB5 1964 (cutie)

De asemenea, sticla Black Bowmore DB5 a fost realziată manual de artizanii Glasstorm – personalizat – un studiou de sticlărie contemporană cu sediul în nord-estul Scoției. Fiecare recipient a fost produs în aproximativ o săptămână, reprezentanții Bowmore menționând “atenția continuă la detalii și abilitățile care defines această colaborare”. Comentând colaborarea cu Aston Martin, Ed Stening (Director Global de Marketing) a declarat: “Suntem mândri să împărtășim creația inaugural a acestei colaborări iconice. Cu doar 25 de sticle disponibile, puțini norocoși vor ajunge să dețină unul dintre cele mai rare și sofisticate whisky-uri produse vreodată, băutura fiind disponibilă într-un ambalaj special – o sticlă realizată sub forma unei piese de motor”. Totodată, Beam Suntory și Aston Martin au dezvăluit că urmează să realizeze o serie de proiecte colaborative comune în următorii câțiva ani. acestea vor varia de la “experiențe excepționale” la “inițiative de produs“ marcate de design, cu scopul de oferi pasionaților oportunități de conectare a celor două mărci în cadrul unui parteneriat cu totul special.

Detalii aici: BOWMORE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.