Rolls-Royce se asociează cu Kengo Kuma!

0
771
Rolls-Royce Dawn & Kengo Kuma (The Kita)

Rolls-Royce și Kengo Kuma au unit lumea automobilelor de lux și a arhitecturii, odată cu prezentarea unui model Rolls-Royce Dawn realizat Bespoke. Automobilul unicat va debuta ca o emoționantă prezentare a reședinței The Kita – situată în centrul orașului Tokyo – luxoasa clădire fiind proiectată de cunoscutul arhitect Kengo Kuma la comanda dezvoltatorului imobiliar Westbank. Un vehicul creat special pentru proprietarul care deține penthouse-ul din clădire – care oferă superbe priveliști asupra altarului Meiji – reședința fiind denumită The Kita datorită spațiului dedicat de pe acoperiș.

Rolls-Royce Dawn (Kengo Kuma – detaliu frontal)

“A fost o onoare să colaborez cu arhitectul Kengo Kuma, rezultatul fiind o mașină atemporală, asociată unei spectaculoase clădiri. De la înființarea mărcii, petrecută cu mai bine de o sută de ani în urmă, Rolls-Royce a depășit granițele industriei auto, reușind să ofere clienților experiențe cua devărat unice. Acest proiect oferă experiențe senzoriale unice, care reflect și îmbunătățesc stilul de viață al clienților noștri”, a spus Gavin Hartley (Chief of Design Rolls-Royce Motor Cars). În ce privește The Kita, clădirea contestă relația dintre interior și exterior, o caracteristică specifică în proiectele realizate de Kengo Kuma.

Mai multe știri auto AICI

Mașina, la fel ca și reședința în sine, oferă proprietarului un spațiu privat liniștit și plin de viață, în care nu este niciodată deconectat de la lumea exterioară. Pentru realizarea acestui vehicul, Rolls-Royce Collective a colaborat îndeaproape cu Kengo Kuma și reprezentanții Westbank, asigurându-se astfel că design-ul exterior și interior reflect “sufletul” The Kita în ce privește materialele, paleta de culori, textura și ambianța, oferind rezidentului o tranziție estetică perfectă între proprietate și mijlocul de transport. De altfel, liniile curate ale clădirii se oglindesc cu delicatețea specific japoneză în stilul un vehicul Bespoke Dawn.

Rolls-Royce Dawn (Kengo Kuma – detaliu spate)

Claritatea cu care este realizată clădirea oferă un sens predominant calm, profunzimea design-ului dezvăluindu-se încet și subtil. În același timp, atât mașina, cât și reședința, dispun de o puternică identitate vizuală și generozitate a proporțiilor, care încalcă normele: înșelător de neutre, dar profund de confortabile. Exteriorul vehiculului este redat în Silver Haze, o culoare cu mai multe fațete care vorbește despre gri-argintiul materialelor structural ale clădirii. Când se află în lumina soarelui, aceasta își dezvăluie luciul de bronz, o căldură reflectată de jaluzelele koshi de pe exteriorul clădirii și detaliile interioare din bronz.

Mai multe știri premium AICI

Interiorul ne arată contururile surprinzătoare din piele Selby Grey, evidențiate de accente Arctic White și Black. Pentru prima dată, finisajul frontal este gradat, o reprezentare a naturii fluide a materialelor inovatoare ale clădirii. Regăsim aici un delicat logo The Kita, ca o recunoaștere a eleganței clădirii, motivul fiind încrustat și în broderia tetierelor. Ca o ultimă tușă, ceasul și umbrela sunt realizate Bespoke, potrivite cu interiorul, o reflecție a gustului desăvârșit al arhitectului: “Rolls-Royce este esența, mașina fiind o întruchipare a frumuseții și complementarității cu The Kita Tea House”. Detalii Rolls-Royce AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.