Bugatti Type 35, inspirație pentru cafea!

0
600
Bugatti Type 35 (Designer: Sajdin Osmancevic)

Bugatti Type 35 a fost dezvoltat de constructorul de automobile împreună cu inginerul și pilotul de curse Jean Chassagne, cel care avea să-l piloteze și în primul Grand Prix al mașinii din anul 1924. Cursele auto care au urmat au transformat Bugatti Type 35 într-una dintre cele mai de succes modele ale timpului său, câștigând numeroase titluri în anii de săi glorie. Inspirat de glorioasă marcă sportivă, Sajdin Osmancevic a proiectat un aparat de cafea în stilul Bugatti Type 35, cu o linie de design ce respectă iconica formă a radiatorului mașinii.

Bugatti Type 35 (soluție creativă Sadjin Osmancevic)

Pentru a pune în funcțiune aparatul de cafea, utilizatorii deschid pur și simplu emblema din partea superioară a radiatorului – în formă de arc – pentru a introduce capsula de cafea peferată și a aștepta umplerea ceștii printr-un orificiu dispus în sigla Bugatti. De asemenea, partea din spate a aparatului amintește de aripa sferică (finisată în formă de triunghi) a modelului Type 35 – tot aici fiind poziționat și cadranul de comutare al mașinii – acesta fiind o replică a rezervorului de benzină și locul de unde poți alege ce cafea să bei (un espresso simplu sau dublu).

Bugatti Type 35 (model 1924)

De-a lungul părții laterale a apartului de cafea creat de Osmancevic, orificiile de abur – care imită banda metalică prezentă pe Type 35 – sunt completate de un marcaj cu numărul glorios din perioada de vârf a modelului. Ca mod de funcționare, aparatul seamănă cu un model al mărcii Nespresso, el folosind capsule pentru prepararea cafelei dorite. Poate, cel mai cunoscut aspect al acestui apparat este forma de arc a radiatorului unui model Type 35, un element de design care a constituit piatra de temelie a veihiculelor actuale ale constructorului Bugatti.

Bugatti Type 35 (detaliu frontal)

Prin încorporarea acestor elemente, în special a grilei față – în nuanțe de oțel și accente de culoare albastre și nuc – Osmancevic a reușit să creeze o mașină de preparat cafeaua care se distinge cu ușurință în locuința dumneavoastră sua într-o micuță, dar cochetă cafenea. Un produs de lux ce amintește de celebrele curse din epoca de glorie a mașinilor Bugatti. În fine, mai trebuie spus că Bugatti și cafeaua au o istorie lungă și bogată, plină de aroma și corpolență, cu finisaje fine și atracții fierbinți, răspusul fiind o oferit de finișul perfect. Detalii Bugatti AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.