Aston Martin DB5, ediție limitată Junior!

0
23
Ediție Aston Martin DB5 Junior (foto: articol Aston Martin)

Aston Martin și-a construit renumele alături de James Bond, cel mai cunoscut agent al Majestății Sale. Renume transferat către cel mai nou produs al Little Car Company, marcă specializată în construcția mașinilor celebre pentru copii.

Interior Aston Martin DB5 Junior (foto: Aston Martin)

Un vehicul Aston Martin impresionează cu siguranță pe orice, indiferent de vârstă. Este și cazul acestei ediții limitate DB5, un impresionat vehicul adresat micilor spioni. Care nu arată rău de loc, dacă ținem cont că este dotat cu toate gadget-urile necesare luptei împotriva răufăcătorilor. Ediția DB5 Junior No Time To Die seamănă în totalitate cu mașina iconică a agentului James Bond. Singura diferență o reprezintă scara la care este realizată.

Ediție specială

Realizată la scara 2:3, mașina este suficient de mare pentru a fi condusă și de un adult. De fapt, scaunul din față este dimensionat pentru un adult și copil simultan. Acest aspect se datorează, în mare parte, celei de-a doua diferențe cheie – față de original – lipsa acoperișului. Spre deosebire de mașina original, care este un coupé, versiunea junior este un roadster cu două locuri. Ceea ce face din acest autovehicul unul extrem de atrăgător.

O versiune care nu este produsă în scopuri estetice, lipsa acoperișului fiind utilă în cazul utilizării copiilor sau adulților. Cea de-a treia modificare constă în sistemul de propulsie, acesta fiind full-electric. DB5 Junior este echipat cu sistem de 16 kW, conectat la patru baterii de 1,8 kWh (generează 22 CP). Conform producătorului britanic, roadster-ul poate accelera până la 70 km/oră, mai mult decât suficient pentru o astfel de mașină.

Dotări mașină

Fiind o mașină destinată unui spion, firește că la bordul ei se ascund diferite instrumente speciale. Amintesc de plăcuțele de înmatriculare care se pot schimba în mers, perdeaua de fum și arme ascunse în faruri. Dotări care fac din această mașina una destul de scumpă, ținând cont că este produsă și în ediție limitată. Doar 125 de exemplare vor fi construite, fiecare vehicul Aston Martin putând fi achiziționat contra sumei de 125.000 dolari.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.