Zermatt, destinația din Alpii Elvețieni

0
6

Iarnă se așterne ușor, ușor peste Europa, majoritatea stațiunilor de schi fiind (deja) pregătite pentru primirea oaspeților. Pentru cei care nu și-au ales încă destinația de vacanță, propunerea noastră se îndreaptă către o stațiune emblematică din Alpii Elvețieni – Zermatt. O stațiune situată la “umbra” legendarului Matterhorn, un masiv cunoscut în regiune drept “Regele Munților”, acesta fiind nu numai cel mai înalt munte din Alpi, ci și unul dintre cele mai fotografiate vârfuri din lume.

Zermatt

Situată în apropierea graniței cu Italia, Zermatt împarte versanții Alpilor cu stațiunea Breuil-Cervinia, ceea ce se traduce prin posibilitatea de a schia pe unele dintre cele mai bune domenii din regiune – singura mențiunea fiind aceea a achiziției permisului internațional de schi, acesta asigurând accesul pe ambele părți ale pârtiilor de schi. Printre noutățile anunțate pentru acest an se numără un teleschi ce încorporează elemente din cristal Swarovski în structura cabinei, acestea fiind situate pe traseul către Matterhorn Glacier Ride. Totodată, ținând cont că sezonul de schi se întinde pe aproape tot parcursul anului, Zermatt reprezintă una dintre cele mai bune alegeri de vacanță, în afara sezonului oficial fiind disponibile aproximativ douăzeci de kilometri de pârtii în zona Theodul Glacier – telecabina putând fi luată spre Klein Matterhorn pentru accesarea a numeroase alte trasee. De altfel, site-ul web al stațiunii Zermatt recomandă oaspeților purtarea (în timpul verii) a unei “ținute normale pentru o zi caldă de schi”. În ce privește petrecerea timpului, trebuie spus încă de la început că stațiunea Zermatt reprezintă un refugiu liniștit, autoturismele lăsând locul bicicletelor și pietonilor. Alternativ, oaspeții au la dispoziție autobuze și taxiuri cu propulsie electrică, ceea ce face din Zermatt una dintre cele mai ecologice stațiuni de vacanță din Europa. După o zi de schi, ce poate fi mai plăcut decât un pahar de vin… servit în cadrul “Igloo Village”? Reconstruit în fiecare an, satul găzduiește un spațiu denumit “Iglu-Dorf Bar” – aici având posibilitatea de servi brânzeturi elvețiene și unele dintre cele mai bune vinuri din lume.

În ce privește cazarea, sugestia noastră se îndreaptă către “Chalet Maurice” – o uimitoare reședința situată la doar zece minute de mers pe jos de Zermatt și faimoasele sale părții de schi. O vila ce oferă condiții de lux, un echilibru între intimitate și funcționalitate, printre facilitate enumerând un Spa, saună, cadă cu hifromasaj în aer liber și un spațiu destinat servirii mesei, în timp ce poziția ei oferă superbe priveliști asupra vârfului Matterhorn. Șase dormitoare sunt puse la dispoziția oaspeților, la cerere putând fi aranjate spații suplimentare de cazare. Vila este dotată cu aer condiționat, spații de joacă pentru copii și acces pentru persoanele cu dizabilități, printre beneficiile oferite regăsind servicii gratuite din partea unui bucătar, un manager de vila și o extraordinară selecție de vinuri (pentru petrecerile desfășurate la finalul unei zile de schi). Designul interior este o îmbinare între farmecul unei cabane tipice elvețiene, lucrări de artă moderne și confort de ultima generație – alături de posibilitatea de a savura o baie caldă sub cerul înstelat. Zona centrală a vilei este luminoasă și confortabilă, tavanul fiind marcat de barne din lemn, în timp ce ferestrele de mari dimensiuni oferă superbe priveliști asupra orașului și muntelui din apropiere. Sala destinată servirii emsei este generoasă, creând un spațiu potrivit pentru delicii culinare din bucătăria elvețiană și internațională, în timp ce salonul destinat relaxării include canapea, fotolii și un șemineu. În fine, în apropierea reședinței se află nenumărate terenuri de tenis, restaurante și o varietate de magazine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here