Zegna, interioare luxoase pentru Maserati

0
301
Zegna & Maserati (Levante S Q 4GranSpor)

Zegna și constructorul de automobile Maserati – două dintre cele mai cunoscute companii din domeniul produselor de lux – au decis să colaboreze pentru a lansa o gamă de vehicule cu interioare produse de Zegna. Produse în ediție limitată, mașinile ultra-luxoase își vor face debutul pe piața americană, interioarele Zegna fiind regăsite pe modelele Quattroporte S Q4 GranLusso și Levante S GranSport, actualizările de interior concentrându-se în principal pe tapițeria din piele artizanală, material cunoscut sub numele de Pelletessuta.

Zegna & Maserati (Interior Levante S GranSport – chocolate)

De altfel, Zegna a mai colaborat cu Maserati în trecut, împreună cu constructorul italian de automobile realizând primele interioare din mătase din industrie. În ce privește actuala ediție, vor fi produse doar o sută de autovehicule, sedanurile urmând să beneficieze de o vopsea personalizată – denumită Blu Sofisticato – și interioare luxuriante în nuanțe de maro-ciocolată, cu piele țesută (împletită). Etrierele de frână albastre și scaunele vor crea o configurație care a avut ca sursă de inspirație Seria 1 a producătorului auto – realizată pentru prima data în 1963.

Zegna & Maserati (Quattroporte S Q4 GranLusso)

În schimb, SUV-ul dispune de o vopsea exterioară în nuanță de bronz, interior Pelletessuta de culoare neagră și elemente din lemn prețios Radica. Fiecare interior Pelletessuta este produs după numeroase ore de muncă, echipa Zegna dorind un material luxos și rezistent pentru interiorul unui Maserati, așa că au început să experimenteze cu benzi fine din piele nappa. În loc să folosească o țesătură tradițională, artizanii au decis să țeasă aceste benzi împreună într-o manieră care se aseamănă cu țesăturile din lână, dar într-un mod considerabil mai luxos.

Zegna & Maserati (Interior Quattroporte S Q4 GranLusso – black)

Maserati este partenerul exclusive al mărcii Ermenegildo Zegna când vine vorba de dezvoltarea finisajelor interioare ale unui automobile. Acest tip de abordare se potrivește cu filozofia Maserati, dar care reprezintă totodată și atenția la detalii pe care o aduce Zegna articolelor sale de îmbrăcăminte. O etichetă de modă care are o istorie de 110 ani în domeniul producerii costumelor la comandă și a articolelor din piele – un punct culminant al cunoștiințelor sale ridicate în ce privește realizarea unor interioare luxoase în cele două modele Maserati. Detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here