Wes Anderson, parteneriat creativ cu Belmond!

0
28
Wes Anderson & Cygnus (Belmond)

Wes Anderson, cunoscutul regizor de origine americană, a prezentat parteneriatul creativ cu operatorul de ospitalitate Belmond. Compania, cu sediul în Anglia, operează nuemroase hoteluri, servicii de lux în trenuri și croaziere fluviale la nivel internațional.

Detaliu interior Cygnus (foto Belmond)0

Cu șapte trenuri turistice, răspândite la nivel global, compania britanică a deci să apeleze la creativitatea cunoscutului regizor. Astfel, Wes Anderson a remodelat vagonul Cygnus, un omagiu adus epocii de aur a cinematografiei și călătoriilor cu trenul. Remodelând interiorul acestui vagon emblematic, regizorul și-a pus amprenta modernă asupra acestui mijloc de relaxare. În acest moment, vagonul este inclus în trenul British Pullman.

Istorie

Recondiționat inițial în anii 1950, vagonul a fost inclus în numeroase opere cinematografice și a transportat oameni de stat. De asemenea, el a reușit să supraviețuiască bombardamentelor aeriene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Având în vedere trecutul său glorios, regizorul american lucrat cu atenție la conservarea prețiosului vagon. Iar sursa de inspirație a regăsit-o în stilul Art Déco, cu tușe contemporane de design.

Cine a văzut “The Darjeeling Limited”, știe că Wes are o afinitate pentru frumusețea entuziasmantă a călătoriilor cu trenul. Realizat în 2007, filmul spune povestea a trei frați care se hotărăsc să pornească într-o luxoasă călătorie cu trenul. Roluri magistral interpretate de actorii Owen Wilson, Adrien Brody și Jason Schwartzman. “Iubesc trenurile! Am avut deseori șansa de a inventa trenuri în filmele mhttps://www.youtube.com/watch?v=LgJm5Bt6Zy0ele”, menționeaă regizorul.

Vagonul

Dacă privești design-ul vagonului, nu ai cum să nu recunoști amprenta inconfundabilă a regizorului. Liniile distincte, paletele unice de culori și, foarte important, tușele elegante ale stilului Art Nouveau. Rezultatul este unul demn de filmele sale: forme simetrice sau rectilinii îndrăznețe, alături d eo gamă de culori complementare. Delicatele detalii ale plafonului roz-pastel sunt completate de tonurile verzi vibrante ale scaunelor și covoarelor.

Detaliu plafon Cygnus (foto Belmond)

Panourile din lemn uimitoare, lucrate manual de artizani specializați, oferă călătorilor simboluri precum raze de soare, nori sau stele. Liniile îndrăznețe sunt observate în forma scaunelor și oglinzilor, o trimitere către echilibrul unghiular pentru care este faimos regizorul. Totodată, se pot observa numeroasele detalii de lebădă, o referire la numele și istoria acestui vagon. Nu-mi rămâne decât să vă invit la bordul trenului Belmond!

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.