VIRGIN GALACTIC… TERMINAL SPAȚIAL

0
547

În cursul zilei de joi – 15 august 2019 – compania Virgin Galactic a inaugurat Gateway to Space, primul terminal spațial din lume construit pentru scopuri comerciale. Spațiul, cu o suprafață de aproximativ 670.000 metri/pătrați, este situat în statul New Mexico și include un hangar futurist, un turn de control de înaltă tehnologie și, poate cel mai important, o zonă de lounge deosebit de luxoasă – dotată cu facilități high-end pentru călătorii intergalactici.

Terminalul va constitui punctul de plecare/sosire pentru viitoarele călătorii Virgin Galactic, spațiul fiind proiectat de studioul de arhitectură britanic Foster + Partner, Gateway to Space fiind o structura spațioasă pe două niveluri. Beneficiar al unui confort sporit, primul etaj se intitulează Gaia – o trimitere către Mama-Pământ din limba greacă – și este proiectat cu o varietate de saloane si cafenele, locul unde vă puteți să vă discutați înainte de a urca în racheta spațială. De asemenea, o insula – denumită Barista Island – din marmură italiană si inserții din stejar oferă posibilitatea servirii unei cesti de cafea. Potrivit unui comunicat de presă al Virgin Atlantic, zona “va ajuta la stimularea sentimentului de prietenie si la determinarea de a ăndeplini misiunea spațială a fiecărui viitor astronaut”. Totodată, există o pasarelă digitală interactivă ce servește ca punct de informare a expediției.

Al doilea nivel, denumit Cirrus, include spațiile operaționale, precum un centru de control al misiunii, o zonă pentru piloți și un centru de informare. Spațiul dispune de o paletă de culoare alb-gri și este menit să reprezinte “lumina, aerul și zborul”. Cele două nivele se ămpletesc artistic și evocă călătoria de pe Pământ în Spațiu. Ferestrele extinse – de mari dimensiuni – permit vederi panoramice ale deșertului ce înconjoară terminalul – simbolistica amplasării fiind aceea a peisajului întâlnit pe planeta Marte. “Prin facilitatea Gateway to Space – ridicată sub îndrumarea Foster + Partners – aducem un omagiu trecutului spatial și respect pentru mediul înconjurător, în timp ce îmbrățișăm puternic viitorul, cuvântul de ordine fiind eficiența energetică și durabilitatea”, a declarat un representant al companiei Virgin Atlantic. În fine, până la finalul acestui an, compania Virgin Galactic va anunța și alte facilităși în cadrul Gateway to Space. Mai multe detalii sunt disponibile aici (SPACE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.