Vinul ca o operă de artă

0
8
Stejarii Pool Club, - Vega Sicilia "Unico" 2006

În însoritul ținut Valladolid, din Spania, se află o podgorie vastă, cu soluri aride, încălzită de soarele mediteranean, unde soiurile Bordeaux și Tinto Fino cresc armonios – podgoria se numește Vega Sicilia și este locul unde s-a născut renumitul vin Vega Sicilia “Unico”. Alături de celelalte două cuvée din gama Vega Sicilia (Único Reserva Especial și Valbuena 5°), vinul Vega Sicilia “Unico” este o capodoperă vintage, cu un gust și o intensitate singulare, concurând cu vinuri franceze și italiene faimoase pentru un loc binemeritat în Panteonul celor mai apreciate din lume.

Sortiment etalon al producătorului de vinuri Vega Sicilia, cât și vedeta a rafinatei colecții de vinuri de la Stejarii Pool Club, Vega Sicilia “Único” 2006 deține recordul mondial de învechire a unui vin roșu, în butoaie de stejar vechi și noi, impresionând prin buchetul rafinat cu note profunde. Cunoscătorii de vinuri vor găsi amestecul de 94% Tempranillo și 6% Cabernet Sauvignon din Vega Sicilia “Único” 2006, echilibrat și mătăsos, evocând totodată amintirea nostalgică a sortimentelor Vega Sicilia “Único” 1991 sau 1994. În ciuda climatului din Ribera del Duero, recolta din 2006 a oferit unii dintre cei mai buni struguri.

După o iarnă rece, cu puțină zăpadă, primăvara a fost una dstul de caldă, ceea ce a condus la înflorire timpurie. Totodată, temepraturile ridicate de la finalul lunii august și începutul lunii septembrie au dus la culesul strugurile în primele zile ale lunii (septembrie). Ploaia a oprit culesul pentru o perioadă scurtă de timp, impresia general fiind aceea a unor struguri foarte echilibrați. Iar vinul reflectă cumva această liniște, aromele intense și complexe (gem de fructi roșii și negre, lichior și ciocolată neagră) evoluează spre note fascinante de flori uscate și mirodenii rare.

Odată turnat în pahar, vinul impresionează mai întâi prin culoarea sa roșie profundă, asemănătoare rubinelor opace din coroanele reginelor medievale spaniole. La prima înghițitură, veți fi surprins de senzația seducătoare și mătăsoasă a lichidului care mângâie bolta palatină ca o îmbrățișare moale, dar și de notele condimentate. Raportându-ne la vin ca la singura operă de artă ce poate fi consumată fizic (potrivit criticului de vin Luis Fernando Olaverri), Vega Sicilia “Único” 2006 este o piesă de artă excepțională care merită inclusă în colecția privată a oricărui veritabil iubitor de vinuri.

Sticlele în ediție limitată pot fi savurate la Stejarii Pool Club, unul dintre puținele restaurante din România care comercializează iconica gamă Vega Sicilia, alături de alte vinuri de colecție. Pentru persoanele interesate, rezervările se pot face aici: reservations@stejariipoolclub.com sau la numărul de telefon: 0741.500.800. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here