Villa Arighi, o fermă aristocratică

Villa Arighi – Alături de Toscana, Umbria reprezintă una dintre cele mai atractive destinații de vacanță. Printre reședințele de aici, am remarcat Villa Arighi – o veche fermă aristocratică – renovată recent și redată circuitului turistic în cursul acestui an. Vila este una dintre cele cincizeci de proprietăți administrate de Castello di Reschio, proprietatea cu șase dormitoare fiind un vechi turn de veghe și fermă fortificată.

Astăzi, spațiile de cazare sunt răspândite în cele două clădiri ale reședinței, cu interioare moderne, oferind intimitate pentru un maxim de douăsprezece persoane. Momentul când ajungeți aici este marcat de o veche poartă de acces, urmată de o vastă pășune și grădină naturală, Villa Arighi oferind splendide priveliști asupra Văii Niccone și spre provincia Toscana. Panorama poate fi admirată din piscina infinită, șezlongurile situate în jurul ei (sub o pergolă pentru a vă feri de razele soarelui) sau a zonei de servit masa al-fresco (aici având posibilitatea de vă testa abilitățile de brutar – împreună cu prietenii dumneavostră – la cuptorul pentru coacerea pâinii). Pentru confortul oaspeților, există posibilitatea accesării unei piscine subterane, clădirea beneficiind de încălzire prin pardoseală și acces Wi-Fi. Interiorul Vilei Arighi este curat și modern, cu pereți albi și pardoseală din lemn lustruit – un fundal perfect pentru covoarele colorate, precum și pentru canepelele și arta modernă. Tavanul este decorat cu grinzi rustice (din lemn) și este echilibrat de accentele elegante ale unei mese din sticlă și oțel – pentru servit cafeaua – alături regăsind și un elegant șemineu în nuanță de negru. Scaunele gri și accesoriile din sticlă vin să completeze decorul, oferind un ton liniștit în sala de mese spațioasă. Și fiindcă vorbim de sala pentru servit masa, trebuie să menționăm și bucătăria complet utilată cu aparatură de ultimă generație, aceasta fiind poziționată în casa principală, în cea de-a două clădire fiind disponibilă o micuță și elegantă chicinetă.

Cinci dormitoare sunt disponibile în Villa Arighi, alături de un dormitor în casa de oaspeți, toate fiind dotate cu aer condiționat. Fiecare dormitor diuspune de un pat dublu și baie proprie, în timp ce mobilierul completează plafoanele cu grinzi, țesăturile neutre și accentele metalice moderne – totul oferind un contrast interesant. De asemenea, în casa principală, unul dintre dormitoare beneneficiează de propriul dressing și zonă de relaxare, în timp ce unul dintre dormitoare are acces la o grădină privată. Deși merită să vă plimbați de-a lungul vastei proprietăți, trebuie neapărat să explorați și regiunea din imediata apropiere. Astfel, orașul Cortona se află la doar 11 kilometri distanță, având chiar posibilitatea să jucați golf pe terenul Antognolla (la 23 kilometri), în timp ce Perugia – aflat la 24 kilometri distanță – oferă posibilitatea vizitării unei fabrici de ciocolată sau unei ședințe de shopping private. Totodată, la doar 26 kilometri puteți vizita Basilica di Santa Maria degli Angeli (29 kilometri), în timp ce orașele Florența și Roma se află la 143 kilometri, respectiv 233 kilometri depărtare. Dacă am reușit să vă convingem, nu ne rămâne decât să vă îndreptăm către site-urile specializate în vânzarea acestor destinații, perioada optimă de vizitare fiind lunile în perioada toamnei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here