Villa Albizi, o reședință traditională toscană!

0
90
Villa Albizi - Borgo Montefienali

Finalul de an mă duce cu gândul la experiența recentă din Toscana și vizitarea unei reședințe spectaculoase: Villa Albizi. O vilă care face parte dintr-un grup de clădiri situate pe dealurile Toscanei, cu vechime de peste 1.000 ani!

Piscină exterioară (sursă Villa Albizi)

Vizitarea Toscanei din finalul toamnei avea să-mi dezvăluie un cătun medieval, situat la aproximativ 65 kilometri de Florența. Ajuns în regiune la sugestia unei cunoștințe, în fața ochilor avea să mi se dezvăluie acest vechi sătuc toscan. Odinioară post îndepărtat pe un drum roman antic, cătunul Borgo Montefienali a fost (aproape) abandonat în secolul XIII. Pierdut sute de ani în mijlocul unor vaste păduri, istoria cătunului a fost aproape uitată.

Trecutul

La începutul acestui mileniu, entuziastul călător Alessandro Polvani avea să descopere întâmplător rămășițele micuțului cătun, sesizând instantaneu potențialul său. Începând cu finalul anului 2.000. Alessandro începe să restaureze atent cătunul și casa sa principală – Villa Albizi Montefienali. “Ultimul locuitor al clădirilor a fost un cioban, el părăsind zona acum 40 de ani”. “În ultimele 4 decenii, natura și-a luat tributul”, spune Alessandro.

Detaliu dormitor (sursă Villa Albizi)

Din majoritatea splendidelor clădiri de odinioară nu mai rămăseseră decât zidurile exterioare din piatră și deschiderile ferestrelor. Curțile și plantele cultivate în jurul caselor s-au pierdut sub o mantie groasă de buruieni. Din vechea amenajare a cătunului nu a rămas decât un chiparos, acesta străjuind ruinele unei biserici închinate Sf. Domenico”. Cu gust rafinat, clădirea principală a cătunului a renăscut din propria cenușă.

Prezentul

Villa Albizi se întinde pe o suprafață de 500 mp, reședința fiind dotată cu piscină și cadă cu hidromasaj. De asemenea, oaspeții au la dispoziție o sală de fitness bine dotată și o saună finlandeză. Mobilierul este de inspirație tradițională, utilizarea pietrei și lemnului de stejar integrând reședința în peisajul rural toscan. Elegantele fotolii din piele sunt completate de paturi confortabile (pictate manual) și covoare rafinate,

TUSCANY (villaalbizituscany.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.