VIETNAM. O ȚARĂ A CONTRASTELOR

0
623
Vietnam

Vietnam. O țară aflată la capătul lumii, un tărâm cunoscut nouă mai mult pentru filmele de război turnate la Hollywood. O țară ce poartă urmele coloniale ale Franței. Cu toate acestea, Vietnamul este un teritoriu neatins până acum, o țesătură ce se întinde de-a lungul Mării Chinei de Sud, de la granița cu provincia Yunnan (China) – dincolo de Laos și Cambodgia – până în Golful Thailandei, tărâmul reprezentând o uimitoare tapițerie de o frumusețe naturală impresionantă, cu bucătărie fenomenală, orașe vibrante și, aparent nesfârșite, plaje cu nisipuri albe.

Vietnam

După aproape cinci decenii de la devastatorul război din Vietnam, această țară asiatică se află în plină ascensiune, atât din punct de vedere economic, cât, mai ales, din punct de vedere turistic – infuzată cu speranța și dorința de a-și primi cu brațele deschise oaspeții. Accesul la toate aceste emoții pot crește pe parcursul unei zile, drumurile și aeroporturile fiind rapid modernizate, în timp ce hotelurile de lux se înmulțesc rapid, adăugând o scânteie creativă culturii complexe a țării.

Halong Bay

Halong Bay – Călătorește cu stil pe cea mai nouă autostradă care leagă Hanoi de Golful Halong, Paradise Peak fiind una dintre cele mai elegante nave de croazieră ce tranzitează această arteră. Combinând opulența, confortul și discreția, nava oferă unele dintre cele relaxante cabine – dotate cu jacuzzi, balcon spațios și zonă privată pentru servit masa – toate sub atenta supraveghere a unui majordom. Cu o bibliotecă bine garnisită, Spa de zi și sală de fitness, alături de un meniu rafinat și cele mai alese vinuri, Paradise Peak reprezintă simbolul unei croaziere de lux. Construit din cele mai bune materiale, cu atenție acordată și celor mai mici detalii, Paradise Peak constituie o opțiune demnă de luat în considerare pentru cei care aleg ca destinație de vacanță Vietnamul. Mai multe detalii aici (www.paradisecruise.com).

Six Senses Ninh Van Bay

Six Senses Ninh Van Bay – Amplasat într-un colț retras, pe plajele din regiunea Nha Trang, romanticul resort vine să completeze perfect peisajul natural din această regiune. O serie de vile se află la dispoziția oaspeților, fiecare dintre acestea fiind dotate cu un dormitor matrimonial, Spa și living generos, interioarele chic oferind decoruri din lemn, paturi cu baldachin și canapele supradimensionate. De asemenea, o piscină asimetrică își așteaptă oaspeții cu unele dintre cele mai spectaculoase și romantice apusuri de soare. Mai multe detalii aici (www.sixsenses.com).

Cục Gạch Quán

Cc Gch Quán – Situat în Ho Chi Min (fosta capitală a Vietnamului de Sud – Saigon), restaurantul Cục Gạch Quán reprezintă una dintre atracțiile orașului. Deținut de un architect local și de soția cu rădăcini francezo-vietnameze, localul oferă oaspeților o atmosferă la fel de plăcută ca și meniul: hărți vechi, filme din anii 1960 și arhitectura a două vile din perioada colonială franceză. Din vastul meniu al resurantului, amintesc aici posibilitatea de a gusta supa din floare de dovleac sau tit kho (carne de porc caramelizată, înăbușită în sirop de nucă de cocos și o garnitură de ouă). Datorită succesului pe care îl are acest restaurant, recomandarea ar fi să faceți o rezervare înainte. Mai multe detalii aici (www.cucgachquan.com.vn).

Vietnamese landscape

Destinații – O țară plină de contraste. Verdele electric al câmpurilor de orez și pământul roșiatic sunt completate de zgomotul scuterelor și liniștea templelor. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe aventuroase, cu siguranță trebuie să luați în considerare cazarea în zonele muntoase din Vietnam, frumusețea unică a acestei țări oferind o gamă largă de activități. Indiferent dacă mă refer la artele culinare, călătorii culturale, croaziere pe căile navigabile spectaculoase și vizitarea locurilor unde meșteșugurile ancestrale încă se mai practică, “Journeys to the east” este pregătit să-ți ofere unele dintre cele spectaculoase experiențe.  Mai multe detalii aici (www.journeys-to-the-east.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.