Share This Article
Brânzeturile în asociere cu șampanie este o chestiune de gust, cel puțin așa ne spun reprezentanții Veuve Clicquot. Gustul îndrăzneț și neașteptat al brânzeturilor este completat de notele fructate și florale ale șampaniei cu etichetă galbenă!
Originile brânzeturilor se pierd în negura timpului, fiind unele dintre cele mai vechi sortimente alimentare produse de om. Odată cu creșterea societății umane, nevoile alimentare au condus la explorarea și dezvoltarea acestui sortiment. Totodată, evoluția a condus în timp la dezvoltarea diferitelor asocieri culinare. Iar apariția șampaniei nu avea cum să omită o astfel de asociere,
Asocierea
Demersul nostru începe cu brânzeturile de Gouda, sortiment originar din Țările de Jos (Olanda). O “conversație” care curge într-o notă de prospețime fructată comună. Produsă cu ajutorul unui scurt proces de fermentare, Gouda este învechită între două și trei luni. Pentru o bună degustare, șampania trebuie însoțită de bucăți mici de brânză.
Cel de-al doilea sortiment este o brânză proaspătă de Comté, texturată și bine structurată. Plină de caracter – cu arome de fructe uscate, alune, migdale și nuci – brânza este un companion perfect pentru șampanie. Degustarea trebuie să includă un Comté maturat între șase și opt luni, servirea fiind realizată în bucăți mici de brânză.
Ajungem la al treilea sortiment – Tomme de Montagne – produs care dezvăluie subtil mineralitatea și nuanțele unei șampanii Yellow Label. Cu o textură cremoasă, brânza oferă șampaniei un plus de prospețime. Produsă după o rețetă ancestrală, Tomme de Montagne se servește în bucăți mici pentru menținerea aromei și blândeții sale caracteristice.
Detalii aici – VEUVE CLICQUOT