Vespa, scuter între clasic și modern

0
170
Vespa 98

Vespa este unul dintre scuterele cu design minimal și linii drepte, acest vehicul pe două roti oferind una dintre cele mai plăcute experiențe. Nu este voluminos sau prea masculin, vehiculul fiind mai mult neutru ca gen, dacă ar fi să-mi cereți părerea. Ca un fapt amuzat, design-ul original al scuterului Vespa a fost inspirat de vehiculele Cushman – folosite de armata americană în timpul celui De-al Doilea Război Mondial – însă, numele său (care înseamnă ”viespe” în limba italiană) i-a fost dat de iconicul producător Enrico Piaggio, deoarece vehiculul cu două roți semăna cu această insect!

Vespa (model 98).

Cum vremurile pe care le trăim acum sunt într-o continuă schimbare, îmbinarea formei clasice cu design-ul modern era inevitabilă, Mightyseed creând un model Vespa 98 – un scuter-concept electric – un vehicul care se potrivește cu nevoile lumii actuale. Se știe că Vespa a păstrat de-a lungul timpului estetica retro, o linie considerate și astăzi modernă. “Credem că întoarcerea înapoi la istorie va oferi multe perspective asupra viitorului. Versiunea electrică a conceptului Vespa 98 este o reîncarnare a design-ului original.

Vespa (model .98)

Un concept care ne arată linii elegante de design”, menționează echipa de proiectare. Acest scuter electric prezintă un aspect mai îndrăzneț în comparație cu cel original, cu detalii de design modern – precum mânerele. Protecția roților este plasată în locul original, dar acum include și farul cu lumini LED. O diferență majoră este oferită de de scaunul pentru un singur pasager, oglinzile retrovizoare fiind înlocuite de senzori lidar plasați în partea din spate.

Vespa (model. 98)

Vespa 98 este alimentată de un pachet de baterii cu litiu-ion de 30 Ah, poziționate în partea din spate, loc unde regăsim și un compartiment de depozitare. Roțile se prezintă cu un aspect sportiv, în timp ce banda de lămpi din linia-spate înclinată adaugă o notă futuristă conceptului. Design-ul respect istoria acestui vehicul cu două roti, în timp ce se adaptează la prefeințele actuale ale publicului. În final, nu-mi rămâne decât să menționez că un scuter Vespa te poate fericit, în timp ce vehiculele electrice vor face planetă mult mai curată!

Detalii aici: MIGHTYSEED

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here