VENIER REIMAGINEAZĂ UN MODEL DIN ANII ‘60

0
20

Venier și-a canalizat pasiunea către “superbul” motor de 500 cc – o motocicletă din anii 1960 – compania luând decizia să o reconstruiască complet. A fost adăugat un starter electric și un cablaj nou, o mare parte din elementele motocicletei originale fiind îndepărtate, păstrându-se totuși furca frontală, roțile și frânele cu tambur. Totodată, partea din spate beneficiează de suspensii noi, alături de un rezervor de combustil personalizat din aluminiu, un scaun nou și țevi de evacuare Mass Moto în nuanță de negru.

VX Falcone

Noua motocicletă VX Falcone dispune, în mare parte, de elementele originale, deși tabloul de bord – echipat cu GPS – este nou, personalizat. De asemenea, ghidonul este conceput de compania Biltwell Inc., motocicleta beneficiind și de faruri personalizate – dotate cu LED și lumini de semnalizare. Pentru a întări aspectul classic al acesteia, noul model este finalizat în nuanțe de gri și negru mat, singura culoare care face notă discordantă fiind logo-ul auriu Venier. Iar rezultatul vorbește de la sine. De altfel, ultimul proiect al companiei Venier Customs – cu sediul în Brooklyn, New York – este o actualizare modernă a modelului Nuovo Falcone, o motocicletă construită de compania italiană pentru armata Italiană – înainte de o comercializa pe piață la finalul anilor 1960.

VX Falcone

Practic, noul VX Falcone se bazează pe ediția Nuovo Falcone Militare. În ciuda faptului că modelul are o vechime de aproximativ jumătate de secol, Venier a găsit un exemplar care nu avea mai mult de 270 kilometri, multe dintre elementele sale fiind originale (în stare de funcționare). Evident, împătimiții s-au întrebat de ce a fost ales acest model și nu un V7 de la Moto Guzzi? Potrivit fondatorului companiei – dl. Steve Venier – motivul este unul simplu: “Motorul cu un singur cilindru…. este o nebunie”, menționa acesta pentru publicația americană Robb Report. “Mă întrebam cum ar putea fi reproiectată această motocicletă”, rezultatul…. fiind unul spectaculos. Vă invit să-l admirați! Mai multe detalii despre producător sunt disponibile aici (FALCONE).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here