Vânzările de șampanie sunt în scădere

0
1321
Vânzările de șampanie

Vânzările de șampanie au cunoscut un regres accentuat în perioada pandemiei de coronavirus. Șampania – asociată cu succesul, fantezia și romantismul – este acea băutură care ne înoțește de-a lungul celor mai frumoase perioade ale vieții noastre. Un citat al lui scriitorului Mark Twain descrie cel mai bine acest tip de băutură: “Too much of anything is bad, but too much champagne is just right”. Cu toate acestea, rapoartele realizate de-a lungul ultimelor luni ne arată o scădere semnificativă a vânzărilor în cadrul acestui segment.

Evident, majoritatea oamenilor au avut pur și simplu mai puțin de sărbătorit și, în consecință, vânzările prețioasei licori au cunoscut scăderi semnificative în această perioadă a anului. În Franța, conform unui articol publicat de The Telegraph, se menționează problemele întâmpinate de viticultori, vânzările scăzând drastic odată cu închiderea barurilor și a hoteluri, în timp ce piețele de export și-au închis granițele. Referindu-se la problemele din industrie, Jean-Marie Barillère (Președintele caselor producătoare de șampanie din Franța) a declarat pentru The Telegraph: “Ori de câte ori există o criză, categoria de băutură care suferă cel mai mult este șampania”. O altă mențiune vine din partea lui Maxime Toubart (Președintele producătorilor de șampanie), acesta declarând că: “Dacă oamenii nu mai organizează petreceri, atunci și vânzările de șampanie scad”.

Cu toate acestea – conform domnului Maxime Toubart – reprezentanții industriei sunt plini de speranță, majoritatea mizând pe evenimentele desfășurate la finalulul anului, în special pe sărbătorile aferente Crăciunului – o perioadă extrem de aglomerată – și, poate cel mai important aspect, pe absența unui al doilea val al pandemiei de coronavirus. “Acesta este jumătatea plină a paharului unui optimist”, adaugă domnul M. Toubart. Ce urmează să se întâmple? Nu știm în acest moment, perioada fiind dominată de incertitudine și frământări la nivel de societate, numeroasele probleme apărute în economie putând să conducă la o scădere semnificativă a vânzărilor de șampanie la nivel global. Rămâne să vă ținem la curent cu cele mai importante modificări apărute pe piața șampaniei din țară și străinătate.

Champagne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.