Vacheron Constantin, colecția Traditionnelle

0
276
00_Vacheron Constantin - Traditionnelle tourbillon chronograph

Vacheron Constantin aduce împreună două complicații horologice în cadrul colecției Traditionnelle. Considerat o emblemă a Haute Horlogerie, tourbillon-ul se prezintă acum cu o personalitate mult mai puternică și cu o aură dinamică, în combinație cu o funcție de cronograf monophuser. Expresie modernă tradițiilor orologere din Geneva, noul Traditionnelle Tourbillon Chronograph aduce împreună precizia unui chronograph monophuser cu tourbillon sofisticat, o complicație care simbolizează aura nobiliară a Haute Horlogerie.

Vacheron Constantin – Traditionnelle Tourbillon Chronograph

Prin cultura sa orologeră secular și caracterul dinamic, acest ceas aduce un omagiu complexității mecanice, respectând totodată codurile estetice și elegante distincte ale casei elvețiene. Carcasa “Etagé” și indicatoarele de oră și minute fac parte din codurile estetice ale colecției Traditionnelle, iar modelul Traditionnelle Tourbillon Chronograph reprezintă un rafinament ethnic transmis prin caracteristici eminamente orologere. Realizat pentru a compensa efectele gravitației pământului asupra mecanismelor ceasului, tourbillon-ul este considerat o complicație orologeră iconică. Apărând adesea în partea inferioară a cadranului, ca și cum ar sublinia rolul său în susținerea funcționării optime a ceasului, tourbillon-ul noului ceas este poziționat în dreptul orei 12, loc care atrage toate privirile.

Pentru a oferi o imagine perfecta a fascinantului său balet, ceasornicarii manufacturii elvețiene au conceput un mecanism nou pentru funcționarea sa. În loc să fie acționat de pinionul celei de-a patra roți, tourbillon-ul este pus în mișcare de o roată intermediară a display-ului secundar. Această configurație permite o deschidere extrem de largă pe placa superioară, oferind astfel o imagine mult mai spectaculoasă a tourbillon-ului. De asemenea, modelul oferă un indicator de rezervă a puterii în dreptul orei 6 și un contor de cronograf de 45 minute în dreptul orei 3. Monophuser-ul funcției cronograf introdus rotirea coroanei accentuează latura tehnică a ceasului. Dispune de un sistem dinamic de activare care împiedică mecanismul cronografului să se angajeze când este exercitată o presiune asupra butonului.

Vacheron Constantin – Traditionnelle Tourbillon. Chronograph (detaliu coroană)

De asemenea, a fost reînviat spiritul cronografelor de buzunar înainte ca mecanismul să migreze către încheietura mâinii: aceste modele aveau un singur buton, adesea în dreptul coroanei, care gestiona succesiv funcțiile de pornire, oprire și resetare. În timp ce cronograful amintește de originile sale, el evocă și acreditările de performanțe avanajoase prin utilizarea tehnicii de “frecare” a mecanismului lateral în combinație cu o roată de coloană, asigurând astfel o activare lină a funcției ferind-o de uzură excesivă pe termen lung. În cele din urmă, contorul de 45 minute cu afișaj glisant servește la reducerea pierderii de amplitudine atunci când este activate funcția cronograf. Când aceasta din urmă este oprită, acest tip de afișaj servește, de asemenea, pentru a oferi o indicație de timp cât mai precisă.

Vacheron Constantin – Traditionnelle. Tourbillon Chronograph

Pentru a alimenta acest ceas, Vacheron Constantin a ales un mecanism care face parte integrantă din istoria sa – Calibrul 3200 fiind prezentat publicului cu ocazia aniversării a 260 de ani de existență a manufacturii. O capodoperă tehnică care îmbină 292 de componente ansamblate de cei mai buni specialiști ai mărcii, această rotire a mecanismului tourbillon cronograf distingându-se prin frecvența de 2,5 Hz, ceea ce face ca bătaia sa să fie ușor de urmărit. Atenția acordată detaliilor decorative constituie, de asemenea, un semn al apartenenței acestui model la lumea orologeriei clasice: estetica tourbillon-ului este inspirată din crucea malteză, iar carcasa este realizată complet manual, în timp ce finisajele mecanismului apelează la cele mai nobile tradiții orologere ale producătorului elvețian de ceasuri.

Vacheron Constantin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here