Vacheron Constantin, despre mitologia chineză!

0
77
Vacheron Constantin - ediție dedicată mitologiei chineze!

Legenda chineză despre Phoenix și Dragon este reprezentată grafic pe cadranul noului ceas Tourbillon Traditionnelle al mărcii Vacheron Constantin. În inima carcasei din aur roz (18k) se regăsesc creaturi legendare, care prind formă pe cadranul guilloche realizat manual!

Modele Tourbillon Traditionnelle (sursă Vacheron Constantin)

Formând cuplul perfect și întruchipând echilibrul dintre forță și grație, Phoenix-ul și Dragonul sunt strâns legate de cultura chineză. Timp de secole au avut statutul de vestitori supranaturali ai păcii și simbol al relațiilor fericite dintre soți. Au vestit în timp perioadele glorioase de prospritate pentru popor și țării în ansamblu. Credință transpusă în dictonul: “Când Dragonul și Phoenix-ul dansează, oamenii se vor bucura timp de ani de zile”.

Creaturi legendare

Deși detaliile variază de la o perioadă la alta, Dragonul este o creatură care simbolizează unitatea puterii. Astfel, creatura mitologică se prezintă cu diferite părți ale corpului derivate din șerpi, aligatori, șopârle, vulture sau tigri. Locuind în palate subacvatice, Dragonul avea puterea de a regla apa esențială vieții, punând capăt secetei și inundațiilor. Totodată, spiritul supranatural al Phoenix-ul întruchipează cinci virtuți esențiale ale vieții.

TTehnică de lucru (sursă Vacheron Constantin)

Sunt virtuți recunoscute în cultura populară, precum bunăvoința, prosperitatea, sinceritatea și înțelepciunea. Foarte venerate și iubite, aceste două creaturi au fost subiectul unora dintre cele mai frumoase reprezentări din mitologia chineză. Fiind considerate de bun augur, contemplarea lor nu putea fi decât benefică, în așteaptarea vremurilor de pace și prosperitate. Imaginile lor sunt sculptate sau pictate pe elegante ornamente din jad.

Modelul ceasului

Sărbătorind mitologia chineză, marca Vacheron Constantin ilustrează dansul Phonix-ul și Dragonului în jurul perlei, simbol distinctiv al Chinei. Simbolurile sunt reprezentate sub forma unor aplicații din aur roz (18k) și finisate manual prin tehnica pounced. Cele două creaturi sunt însoțite de logo-ul sub forma crucii malteze, poziționată în dreptul orei 6. Volumele prind contur datorită alternanței dintre finisajele mate și lucioase.

MITHOLOGY (vacheron-constantin.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.