Vacheron Constantin – “Excellence Platine”

0
72
Vacheron Constantin -Colecție Excellence Platine

Vacheron Constantin a prezentat o nouă și elegantă piesă din colecția “Excellence Platine” – Patrimony moon phase retrograde date – o linie lansată în anul 2006 ce oferă colecționarilor ceasuri excepționale într-o ediție limitată la doar 950 unități. Carcasa, coroana, cadranul și catarama sunt produse din acest material nobil, în timp ce cureaua din piele de aligator este cusută manual cu fire de platina și mătase. Modelul “Patrimony moon phase retrograde date”, prezentat pentru prima dată în 2017, în versiuni de aur alb și roz – este unul dintre ceasurile semnate de Vacheron Constantin.

Vacheron Constantin (Patrimony moon phase and retrograde date)

Eleganța și originalitatea ecranului întruchipează identitatea Manufacturii la prima vedere. La trei ani de la lansare, acest ceas – cu proporțiile sale plăcute – vine să îmbogățească colecția “Excellence Platine” cu o ediție limitată la 50 de piese. Fidel spiritului colecției Patrimony, inspirat de ceasurile create de Manufactura elvețiană în anii 1950, acest ceas este martorul abordării minimaliste, cu o preocupare pentru detalii care vizează realizarea unor linii perfect echilibrate. Carcasa rotunda și elegantă (de 42,5 mm) găzduiește calibrul automat Manufacture 2460 R31L, cu faza lunară d eprecizie și afișajul retrograde al datei. Pentru ușurința în utilizare, toate setările funcțiilor sunt efectuate prin coroană. Prin conceptul colecției “Excellence Platine” lansat în 2006, Vacheron Constantin produce ceasuri excepționale pentru colecționari. De la cel mai simplu la cel mai complicat, toate aceste ceasuri sunt oferite în ediții limitate, la orată de unul sau două modele/an.

Vacheron Constantin (Patrimony moon phase and retrograde date – Excellence Platine)

După cum sugerează și numele său, trăsătura distinctivă este data de materialul 950 Platină – ceasurile fiind produse din acest metal nobil – de la carcasă și cadran, până la cataramă. Semnătura secretă de pe cadranul sablat al ceasului “Patrimony moon phase retrograde date” este inscripția “PT 950”, poziționată între orele 4 și 5. Discul fazei lunare, care poate fi admirat printr-o deschidere din dreptul orei 6, este, de asemenea, realizat din platină, cu o suprafață polișată de stele și o textură granulate pentru cercurile lunii ce imită suprafațele vizibile neregulate ale lunii. cadranul este ușor convex și punctat de marcaje orare applicate din aur alb de 18K, acestea apărând la intervale regulate de timp în jurul unei piese minute-track “perlate” din aur alb. Cu o rezervă de putere de 40 ore, ceasul beneficiează de o carcasă cu geam din cristal de safir, oferind posibilitatea de admira greutatea oscilantă din aur de 22K (reprezentare a crucii malteze, logo-ul Vacheron Constantin). Detalii aici: VACHERON CONSTANTIN

Mai multe detalii aici: STORIES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here