Vacheron Constantin celebrează timpul

0
544
Vacheron Constantin_Aviator (1903)

Vacheron Constantin – Între 26.10 și 14.12 (2020), muzeul “Oxford’s History of Science” va găzdui expoziția “The Heartbeat of the City: 500 Years of Personal Time” Realizată sub îndrumarea “Institute for Digital Archaeology (IDA)”, evenimentul sărbătorește o mie de ani de orologerie mecanică și cinci sute de ani de ceasornicărie elvețiană, Vacheron Constantin punând la dispoziție o selecție de ceasuri istorice din colecția sa privată.

Vacheron Constantin (Quarter_Repeater)

De asemenea, expoziție va avea un parcurs itinerant, prima oprire la New York în primăvara anului 2021. “Institute for Digital Archaeology (IDA)” urmează de deschidă expoziția care celebrează timpul pe 26 octombrie 2020, locația aleasă fiind “Oxford’s History of Science” din Marea Britanie. Vacheron Constantin, împreună cu experții IDA, urmează să prezinte o colecție de douăsprezece modele din colecția sa de patrimoniu. Acestea include unul dintre primele ceasuri de buzunar realizate de casa elvețiană, un sfert-repetor din anul 1816 și un ceas extrem de rar, produs pentru cei cu probleme de vedere în anul 1964.

Vacheron Constantin (Oeil de Boeuf – 1900)

“Istoria cronometrării este punctată de invenții și descoperiri care o face una dintre cele mai uimitoare aventuri umane”, a declarant Louis Ferla (CEO-ul Vacheron Constantin). “Casa noastră și cei 265 ani de istorie au participat pe deplin la această aventură datorită geniului strămoșilor noștri ceasornicari, a căror excelență este una dintre cheile expoziției, la care suntem deosebit de mândri să participăm, ca o recunoaștere a adevăratelor talente ale ceasornicarilor din cadrul societății umane”. completează acesta.

Vacheron Constantin (Oeil de Boeuf – 1900)

Așa cum explică și fondatorul IDA – Roger Michel – “Fără metodele de măsurare a timpului, pierdem capacitatea de a-I aprecia trecerea. Pur și simplu, dacă nu este măsurat, timpul își pierde sensul. Prin urmare, un ceas sau calendar nu este doar un dispozitiv de măsurare a timpului, este o expresie a concepției umane despre timp”. De asemenea, IDA sugerează explorarea legăturilor intime dintre noțiunea de timp și ingeniozitatea dedicată măsurării sale în epoci succesive. Expoziția prezintă o varietate de piese pline de emoție și istorie, unele dintre ele mărturisind evenimente importante de epocă. Materialul poate fi citit integral în noua ediție a publicației The Gentleman’s Journal.

Mai multe informații aici: WHEELS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.