V&A Museum, expoziție dedicată Fabergé!

0
15
Expoziție Fabergé in London - Romance to Revolutiong (foto: V&A Museum)

V&A Museum organizează expoziția “Fabergé in London: Romance to Revolution”, eveniment desfășurat între 20 noiembrie și 8 mai (2022). Peste 200 de obiecte sunt expuse, printre ele și celebrele Ouă Fabergé, expuse pentru prima dată în Marea Britanie!

Magazin Fabergé in New Bond Street 1911 (Foto: The Fersman Mineralogical Museum)

Multe dintre creațiile realziate de Carl Fabergé sunt reunite pentru prima dată în cadrul acestei expoziții majore. La peste 100 ani de la Revoluția Rusă, obiecte din epoca Imperială vor fi expuse în cadrul muzeului londonez. Printre expunate se numără un Ou Fabergé (1887) salvat dintr-un munte de deșeuri și Oul Păun (1907/1908) – piesă rară. Tot aici regăsim și două figurine umane, unele dintre cele mai râvnite articole Fabergé.

Piesele colecției

Sculptat în cristal, Oul Păun găzduiește un automat al magnificei păsări, în momentul întoarcerii păunul expunându-și coada regală. Automatul a fost restaurat cu precizie de ceasornicarul elvețian Michel Parmigiani și funcționează în parametrii normali. După cum sugerează numele expoziției, accentual este pus pe lucrările bijutierului Carl Fabergé pentru clienții săi britanici. O muncă acre evidențiează natura sa internațională.

Ou Fabergé cu chipurile copiilor Țarului Nicolae II & Țarinei Alexandra (foto: V&A Museum)

Într-un moment când majoritatea bijutierilor din epocă lucrau pentru clienții din țara lor, Fabergé a ales să se extindă. Magazinul său londonez oferea cadouri de lux pentru elita bogată a Imperiului britanic și casa regală. Iar aici putem observa un câine sculptat în piatră – din rasa Fox Terrier – comisionat de regele Edward al VII-lea. Fabergé a avut succes dincolo de granițele Rusiei datorită opulenței și inovațiilor aduse operelor sale.

Tehnici inovative

Bijuterii delicate, sculpturi în piatră și flori din email sunt doar câteva dintre capodoperele marelui bijutier. Tehnicile inovative folosite de Fabergé – folosite în atelierele sale din Sankt Petersburg – sunt prezentate în cadrul expoziției. De altfel, el era cunoscut pentru experimentele efectuate cu materiale, tehnologii și soluții noi de producție. Așadar, dacă ajungeți la Londra în perioada următoare, nu ratați expoziția V&A Museum!

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.