Urwerk a lansat modelul UR-111C Two-Tone

0
429
Urwerk UR-111C (Lifestyle Image)

Urwerk, companie orologeră independentă, a susținut întotdeauna inovația, ultimul său model – UR-111C – nefăcând excepție. El este realizat din PVD negru (în două tonuri – TT) și oțel polișat, carcasa beneficiind de un design sub forma unei lacrimi. Cu siguranță, ca parte a liniei “Special Project”, ceasul este unul dintre cele mai spectaculoase modele de pe piață.

Urwerk UR-111C (Lifestyle 1)

Practic, ceasul dispune de afișaje distincte. Primul este un afișaj linear retrograde – în stilul unui ceas montat în fața unui șofer – un spinoff al mecanismului inventat pentru UR-CC1. Cu o mențiune. Aici numerele sunt plasate cu o înclinație diagonală de 30° – pentru o mai bună lizbilitate. Iar asta înseamnă că cilindrul rotative pe care este imprimat indicatorul d eminute trebuie să se rotească cu 300 grade în jurul axei sale. în minutul 60, un arc este eliberat, făcând ca indicatorul să sară cu încă 60 de grade și înapoi în poziția de start. De asemenea, acesta face ca indicatorul de oră din stânga să sară și el, rezultatul fiind o extraordinară și plăcută iluzie optică a cilindrului care se rotește perfect și la nesfârșit.

Urwerk UR-111C (Lifestyle 2)

A doua inovație o reprezintă afișarea secundelor. Numerele arabe sunt marcate pe două roti, fiecare dintre acestea mișcându-se la fiecare zece secunde. Fiecare roată este realizată printr-un proces de litografie de ultimă oră, concepută și manufacturată tocmai pentru a crea structuri foarte ușoare și specifice. Într-adevăr, fiecare roată – completată cu cele șase cifre – cântărește doar 0,025 gr, având în vedere dansul delicat la care iau parte. Practic, cele două roti arată o progresie lină a trecerii secundelor.  Dar cum poate posesorul ceasului să vadă mișcarea lor? Ei bine, ele se mișcă – la o distanță de o zecime de milimetru – sub ceea ce pare a fi o lentilă circulară, dar care este de fapt un grup de fibre optice.

Urwerk UR-111C (Lifestyle 3)

Al treilea și, în multe privințe, cel mai stimulativ concept pe care îl introduce UR-111C este modalitatea foarte fresh în care este realizată coroana. Îndepărtându-se de modalitatea tradițională, montată lateral, noua piesă Urwerk introduce un sistem de role – poziționat în mijlocul părții superioare a carcasei. Când este eliberată o mica pârghie spre dreapta carcasei, aceeași rolă se poate utiliza pentru setarea orei și, totodată, cu funcționalitate de oprire-secunde. Desigur, aranjarea acestei micro-mecanici nu a fost o sarcină ușoară, transmisia trebuind fi reimaginată pentru a putea permite o mișcare orizontală, asigurând astfel citirea ușoară a timpului. În fine, ceasul este realizat într-o ediție limitată la doar 25 piese. Detalii AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.