Home STYLE “UNEXPECTED PUCCI”, DINCOLO DE MODĂ

“UNEXPECTED PUCCI”, DINCOLO DE MODĂ

0

Eticheta de modă florentină a lansat “Unexpected Pucci”, o carte în care este povestită călătoria lui Emilio Pucci dincolo de modă. Publicată sub semnătura editurii Rizzoli New York, cartea a fost supervizată de Laudomia Pucci (Vicepreședinte și Director de Imagine al casei Pucci), în paginile ei fiind detaliate proiectele majore – design și artă – explorate din anii 1960 și până astăzi.

“Unexpected Pucci” relatează călătoria artistică a mărcii florentine, de la culorile mediteraneene și eșarfele din mătase, până la parteneriatele inovatoare cu lideri internaționali din domeniul artei și designului. Diferitele capitole acoperă produse precum covoare, porțelanuri, artă și colaborări artistice. “Această carte dezvăluie versatilitatea uimitoare a universului Pucci, de-a lungul anilor obiectele îmbogățind perioadele-cheie ale etichetei de modă. Sunt încântată să împărtășesc bogăția creativă a acestor colaborări prestigioase, în special cu noile generații de talente”, a menționat doamna Laudomia Pucci (Vicepreședinte și Director de Imagine al mărcii Emilio Pucci). Un capitol neașteptat îl reprezintă segmentul dedicat covoarelor Pucci, o comoară redescoperită în arhivele Casei Florentine, acestea fiind prezentate pentru prima dată la Museo Nacional de Arte Decorativo din Buenos Aires în 1970. Totodată, au fost reeditate amprentele istorice ale mărcii (Ovali, Occhi, Giardino, Lamborghini, Menelik sau Hawaii), ele fiind expuse în acest moment la Palazzo Pucci. Capitolul despre porțelanuri ne arată povestea capodoperelor realizate în colaborare cu Rosenthal, produsele fiind marcate de amprentele iconice Pucci – inclusiv motivul Pebble – pe seturile de cafea și ceai, vaze și platouri.

Unexpected Pucci

Ultimul capitol este dedicat colaborărilor și parteneriatelor încheiate de Pucci și mărcile de design interior. Colaborând cu Bisazza, Emilio Pucci a transformat amprentele de design în panouri decorative pentru interioare și piscine și, de asemenea, a colaborat pentru realizarea unor scaune unice – precum colecția dedicată piscinelor realizate de arhitectul și designerul Piero Lissoni. Totodată, în cursul anului 2014, marca florentină “Kartell” a prezentat scaunul iconic “Madame” – o piesă concepută de Philippe Starck, un cunoscut creator și designer de origine franceză. Pentru a sărbători lansarea “Unexpected Pucci” a fost creată o instalație specială la Palazzo Pucci, aceasta conținând piesele descrise în carte, ele fiind amplasate într-un labirint inspirat de grafica-print Torre. În fine, vizitatorii vor descoperi obiecte de porțelan, covoare și lucrări de artă inspirate de însuși fondatorul Emilio Pucci, obiecte care nu au mai fost prezentate niciodată publicului. Mai multe detalii sunt disponibile aici (UNEXPECTED).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version