BENTLEY S2 CONTINENTAL FLYING SPUR

Bentley - S2 Continental Flying Spur

Sărbătorile dedicate centenarului Bentley continuă în anul 2019, odată cu aniversarea unui alt punct de reper din istoria companiei britanice. Este vorba de S2 Continental Flying Spur, lansat în urmă cu șaizeci de ani, unul dintre cele mai de succes modele Bentley și un memento pentru constructorul britanic de autoturisme.

Bentley - S2 Continental Flying Spur

La momentul lansării, elegantul S2 Continental Flying Spur a fost beneficiarul unui propulsor V8 din aluminiu, ceea ce a oferit un impuls semnificativ de putere. Performanțele automobilului erau îmbunătățite de noul motor de 6.2 litri L Series, alături de acesta fiind disponibile și alte caracteristici exclusive, precum acționarea electrică a dezaburirii lunetei și coborârea/ridicarea electrică a geamurilor cu ajutorul butoanelor. Odată cu lansarea sa din anul 1959, noul Bentley S2 Continental Flying Spur a fost considerat unul dintre cele mai luxoase și mai inovatoare autovehicule – o serie de caracteristici avansate ale S2 Continental Flying Spur fiind printre cele mai moderne de la acea vreme. Elegantul automobil era realizat manual de către constructorii de caroserie H.J. Mulliner, motorul V8 din aluminiu înlocuind unitatea cu șase cilindri a modelului S1 – ce data din anii 1920. De altfel, motorul L Series de ultimă generație sa dovedit a fi mult mai reușit decât generațiile anterioare, el fiind utilizat și pe modelele Bentley Arnage și Brooklands (o versiune modificată echipând și astăzi modelul Bentley Mulsanne). Noul motor V8 – instalat pe S2 Continental Flying Spur – a făcut din sedanul luxos al celor de la Bentley una dintre cele mai ușor de condus autoturisme.

Servodirecția, comenzile electrice și transmisia complet automată au devenit echipamente standard, în timp ce creșterea puterii motorului a asigurat o îmbunătățire drastică a modelului și un aer condiționat mult mai flexibil, mașina oferind cele mai luxoase condiții la nivelul anului 1959. De asemenea, la comenzile electrice ale geamurilor au fost adăugate un tablou nou de bord și un volan cu design îmbunătățit, în total fiind produse manual circa 1900 de unități S2 Continental Flying Spur (între anii 1959 și 1962). În zilele noastre, Continental Flying Spur a fost lansat în 2005, modelul inaugurând o nouă eră a automobilelor de lux și înaltă performanță de la Bentley – acesta fiind și cea mai rapidă mașină cu patru locuri din lume la acea vreme. Pe măsură ce Bentley își sărbătorește centenarul (în 2019), Flying Spur rămâne o parte importantă din dezvoltarea viitoare a companiei britanice. De altfel, 10 iulie 2019 marchează 100 ani de existență Bentley – o piatră de hotar realizată de foarte puține companii la nivel internațional – constructorul anunțând o serie de evenimente speciale în întreaga lume. În fine, mai trebuie să amintim că Bentley este prezent și în România, showroom-ul mărcii fiind situat în Buldevardul Pipera-Voluntari 1x.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here