Ulysse Nardin captează energia vulcanică

0
838
Ulysse Nardin BLAST

Ulysse Nardin ne propune o piesă interesantă, marcată de forța excepțională a naturii: focul și gheața, magma și ghețarii, precum și erupțiile violente de lavă, elemente care au modelat istoria planetei noastre. Iar aventurierii au fost întotdeauna ademeniți de extremele planetei. De la ghețarii prezenți la polii planetei și până la insulele vulcanice din Pacific, natura periculoasă a acestor zone au fascinat timp de secole exploratorii. Formele impunătoare – de la magma rămasă în urma erupțiilor și până la gheața cu tonuri albastre a unui vechi ghețar – sunt amintiri despre cât de vastă și sălbatică este planeta noastră, dar atât de seducătoare.

Ulysse Nardin BLAST (detaliu cadran)

Realizat în maniera clasică a savoir faire-ului Ulysse Nardin, BLAST este un avatar al timpului său, o forță puternică a naturii. Această minune tehnologică este realizată cu ajutorul unei linii masculine, o flacară care transmite unde de șoc în lumea orologeriei. Arhitectura geometrică, deosebit de complexă, se observă în construcția acestui ceas – amintind de celebrele avioane militare invizibile F117 – creând o capodoperă viguroasă și impunătoare. În funcție de modelul acestei colecții, noul BLAST oferă posesorului o notă robustă și fresh, ceasul atrăgând aproape instantaneu atenția privitorilor, tourbillon-ul fiind adăpostit de cadranul îndrăzneț – realizat în formă de X – care bate în interior cu o frecvență de 2,5 Hz.

Ulysse Nardin BLAST (detaliu carcasă)

În construcția ceasului au fost incluse o serie de coduri estetice emblematice ale mărcii, precum cadrul dreptunghiular, semnătura în trei puncte care fixează cureaua, rama colorată, verticalitatea mecanismului din dreptul orei 12 sau flying tourbillon-ul poziționat la ora 6. Acest aspect distinctive – modelat după liniile unei aeronave stealth – este cea mai recentă dovadă a cunoștiințelor eestetice ale mărcii Ulysse Nardin. Inginerii aeronautici și militari au creat aviaoane futuriste, cu modele triunghiulare care le ajută să devină invizibile undelor radar. Plecând de la această formă, Ulysse Nardin a reconstruit sistemele de prindere a curelei – cu forme puternice și geometrice – construcția lor amintind de aripile ascuțite ale unei aeronave.

Ulysse Nardin BLAST (detaliu mecanism)

La fel ca și în cazul altor modele (Freak X, Skeleton X sau Diver X), BLAST dispune de un X proeminent. Într-adevăr, X a devenit o team de bază care a progresat transversal în toate colecțiile Ulysse Nardin, afirmându-și prezența în toate cele patru modele ale colecției BLAST. Geometria este o încântare vizuală: un X încadrat de un dreptunghi, ambele situate în interiorul unui cerc. Ceasul este alimentat de mecanismul UN-172 (conceput recent, derivate din UN-171) și are o rezervă de putere de trei zile. Fiecare parte a acestui minunat ceas a fost gândită în mod inteligent, de la rama cu “trei dinți” și X-ul dublu, până la catarama care se eliberează fără efort – printr-un singur clic – precum un dans tango dinamic și erotic.

Ulysse Nardin BLAST (detaliu cataramă)

Pentru a surprinde această forță de viață volatilă, Ulysse Nardin a colaborat cu Carsten Peter, fotograf și comentator al emisiunii Xtreme. Imaginile sale Xplosive conduc privitorii în locuri unde majoritatea nu ar îndrăzni să meargă; ghețari, tornade și căldura intensă din jurul vulcanilor. De altfel, Carsten Peter este un obișnuit al revistei National Geographic, publicație care ne oferă spectaculoase imagini din mediul natural al pământului. Folosind tehnici inovatoare, el este un pionier al domeniului său, imaginile surprinse în timpul explorărilor fiind “savurate” de pasionați. Obsedat de tehnicile fotografice originale, el întruchipează spiritul Ulysse Nardin și dorința fiecăruia dintre noi de a ne îmbarca în propria noastră Odisee.

Detalii aici: ULYSSE NARDIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.