ULYSSE NARDIN CLASSIC SAMOURAI

0
32
Ulysse Nardin Classic Samourai

“Samurai” provine din cuvântul “saburai”, ceea ce înseamnă a servi sau a sta în apropierea unei persoane importante. Începând cu secolul al VIII-lea, acest cuvânt s-a referit la “războinici în slujba nobilimii”. Dar, mai degrabă decât soldații sau mercenarii, samurai erau luptători care și-au dedicat inima și sufletul atât stăpânului lor, cât și nobilei arte a luptei cu sabia – un domeniu în care au excelat. De altfel, pe cadranul “Classic Samourai” artizanii Ulysse Nardin au utilizat printuri japoneze pentru a crea un duel între doi samurai legendari, Miyamoto Musashi și Sasaki Kojiro.

Ulysse Nardin Classic Samourai

Echipat cu mecanism automatic rar – unul dintre cele mai sofisticate ceasuri mecanice – ceasul “Classic Samourai” poate suna la cerere, acesta putând fi programat să sune atât la anumite ore, cât și la fiecare jumătate de oră. De fiecare dată când cicocanul lovește gongul, “Jaquemarts-ul” samurai efectuează simultan duelul spectaculos dintre Musashi și Kojiro. De altfel, pe partea stângă a cadranului – recunoscut după cele două săbii ale sale (una scurtă și una lungă) – îl regăsim pe Miyamoto Musashi, cel mai renumit războinic japonez din secolul al XVII-lea, cel care a purtat mai mult de șaizeci de lupte de-a lungul vieții sale. Autorul lui “Gorin No Sho”, un text despre strategie care reflectă luptele și arta sabiei, a devenit foarte popular prin intermediul romanelor și numeroaselor filme despre viața sa.

În același timp, în dreapta cadranului îl vom regăsi pe rivalul său – Sasaki Kojiro – considerat cel mai bun adversar pe care Musashi l-a avut vreodată și care a murit în timpul duelului din anul 1612, pe insula Ganryu. Legenda spune că Musashi, un mare strateg, a sosit pe mare cu întârziere, el asigurându-se astfel că adversarul are soarele în spate și nu în fața lui. La vremea respectivă, luptele purtate între adepții diferitelor școli însemna, în majoritatea cazurilor, moartea. Decizia de a iniția sau accepta o astfel de provocare trebuia întotdeauna cântărită cu prudență extremă. Totodată, artele marțiale adevărate nu trebuiesc confundate cu sporturile de luptă simple, astăzi ele fiind considerate calea spre autenticul Savoir-Faire – o școală de viață bazată pe auto-stăpânire și afirmare, împlinire a destinului și a înțelepciunii. În fine, trebuie menționat că fiecare ediție din cadrul acestei colecții include câte optesprezece piese (din aur de 18 carate sau platină) și sunt împodobite cu un “Jaquemart” din aur roz și cenușiu. Mai multe detalii aici (www.ulysse-nardin.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here