Turismul de-a lungul a 3 albume de călătorie

0
127
Assouline - Albume de călătorie

Turismul este una dintre ramurile cele mai afectate de pandemia de Covid-19, incertitudinea domnind în acest sector. Cum sezonul de vară se apropie, oamenii încep să-și pună întrebări dacă vor putea călătorii și în ce condiții, cele mai dorite destinații fiind în acest moment supuse carantinei. Cu toate acestea, există posibilitatea să aduceți la dumneavoastră “acasă” trei dintre rivierele cele mai căutate la nivel internațional – St. Tropez, Coasta Amalfitană și Insula Mykonos – călătoria noastră desfășurându-se prin intermediul a trei albume editate de Assouline Publishing!

Assouline – St. tropez Soleil

St. Tropez Soleil – legenda St. Tropez începe cu un câine, un cocoș și un martir; și duce la vedete de filme, artiști de renume internațional și scriitori distinși. Situat pe Riviera Franceză, St. Tropez se bucură de lumina reflectoarelor de mai bine de jumătate de secol, cu celebrități care se aglomerează în acest loc idilic pentru plajele sale și pentru o doză de soare mediteranean. De asemenea, St. Tropez a servit ca sursă de inspirație pentru scriitori precum Françoise Sagan sau Colette, alături de artiști de renume – Paul Signac și Henri Matisse – ba chiar și cineaști. Cu toate acestea, St. Tropez nu ar fi însemnat nimic fără Brigitte Bardot și filmele ei, alături de cuplurile celebre – Annabel și Bernard Buffet sau Bianca și Mick Jagger. St. Tropez Soleil călăuzește cititorul prin trecutul său istoric și prin prezentul în continua evoluție. Prezentând principalele evenimente anuale – Les Bravades și Les Voiles de Saint-Tropez – stațiunea beneficiează și de evenimente exclusiviste, precum o prezentare de modă Chanel sau un White Party organizat de Naomi Campbell, spiritul St. Tropez fiind păstrat de-a lungul timpului.

Assouline – Coasta Amalfi

Coasta Amalfi – o regiune care întruchipează visul Rivierei Italiene, de-a lungul a treisprezece orașe care cuprind coasta Amalfi. Cunoscute pentru peisajele inegalabile, satele sunt însoțite de florile de lâmăi și bougainvillea, localitățile fiind accesibile doar Strada Statale 163 – un traseu îngust și șerpuitor între Salerno și Sorrento – care oferă priveliști de neegalat. Această fâșie magică se alătură munților și Mării Mediterane, numeroșii săi oaspeți având ocazia să se bucure de plajele sale pietroase, drumeții pitorești, climă perfecta și reședințe legendare – care nu se limitează la hoteluri și restaurante. Printre repere turismul regăsim Catedrala din Amalfi și Villa Rufolo din Ravello – locuri care evocă cultura și spiritul secolelor trecute – numeroase celebrități pășind aici, precum Jacqueline Kennedy, John Steinbeck sau Gore Vidal. Cu al său limoncello, vile spectaculoase și priveliști uimitoare, Coasta Amalfitană își merită cu prisosință acest album.

Assouline – Mykonos Muse

Mykonos Muse – situată în Ciclade și înconjurată de apele albastre ale Mării Egee, Insula Mykonos beneficiează de cele mai multe mori de vânt, ea fiind supra-numită și Insula Vânturilor. Această insula străveche este marcată de mitologie – precum trupurile zeilor tăiate de Hercules – de-a lungul timpului aici aflându-și locul numeroase culturi. Cu o suprafață de 40 kilometri pătrați și o populație de doar 10000 locuitori, “Ibiza Greciei” a devenit apreciată pentru arhitectura ei superbă, localnici primitori și plaje spectaculoase. Cu denumiri precum Paradis sau Super Paradis, nisipurile acestor țărmuri au aprins imaginația a numeorși titani din industria ospitalității, alături de artiști și turiști de pe întregul glob, marcând-o ca o destinație cosmopolită stabile. Acest album surprinde cultura și societatea care au definit Mykonos în cursul secolului trecut – din zilele când erau vizitate de un Le Corbusier sau Antonis Benakis – până destinația preferată a comunității gay și a petrecerilor spectaculoase care au loc aici, turismul având ocazia să afle și despre ruinele și miturile care s-au născut de-a lungul insulei.

Assouline Publishing

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here