TREI CASCADE ÎN REGIUNEA VERSILIA

Toscana reprezintă una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță. Dar, Toscana nu înseamnă doar castele, crame sau livezi de măslini… reprezintă esența renașterii europene, înseamnă frumusețea peisajelor și unele dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din Italia… și nu numai. În încercarea de a vă oferi locurile cele mai spectaculoase din această province, vă supunem atenției câteva dintre cele mai frumoase cascade naturale din regiunea Versilia.

Versilia Waterfall

Situată în partea de nord a Toscanei, Versilia oferă posibilitatea de vizita unele dintre cele mai spectaculoase căderi de apă proaspătă din Europa, cele mai populare cascade fiind regăsite în Casoli di Camaiore, Candalla sau Malbacco. Pentru cei care doresc să le viziteze, recomandarea ar fi să dețină în bagaje sandale și, neapărat, un costum de baie.

Candalla waterfall

Candalla – Cascada este poziționată pe dealurile din Camaiole, “scufundată” în mediul extraordinar pe care îl oferă regiunea întinsă între Alpii Apuani și litoralul din Versilia. Situată nu departe de satul Vado, pe malurile râului Lombricese, Candalla oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din regiune. Pentru a ajunge la cascadă, urmezi drumul aflat de-a lungul râului, aici având ocazia de a admira ruinele unor vechi fabrici (mori de apă), echipamentele de producție fiind încă vizibile – constratul dintre frumusețea naturală a râului și arhitectura structurilor industriale fiind remarcabil. De altfel, această zonă a fost una dintre cele mai căutate de alpiniștii anilor 1980, existând aici diferite niveluri de dificultate. Apa râului este rece și cristalină, micile cascade fiind conectate între ele de bazine unde aveți posibilitatea de a înota în mijlocul naturii.

Casoli Waterfall

Casoli – La origine un mic orășel atestat încă din antichitate, construit pe firul râului Lombricese, localitatea este situată la 403 metri deasupra nivelului mării, la poalele Muntelui Matanna. Pentru a ajunge aici, ar trebui să urmați drumul care duce spre satul Vado și apoi către Metato și Lombrici, șoseaua cu o lungime de peste zece kilometri oferind unele dintre cele mai frumoase privelisti asupra regiunii. Odată ajunși aici, drumul vă poartă în câteva minute către râul Lombricese, apa cristalină revărsându-se printre verdele dealurilor și micile bazine naturale formate pe cursul apei. Dacă doriți să vizitați locul, cea mai bună perioadă este în timpul săptămânii, week end-urile fiind de obicei foarte frecventate de turiști și localnici.

Malbacco Waterfall

Malbacco – Cea de-a treia cascadă pe care o prezentăm este Malbacco, aceasta fiind situată în orașul Seravezza. Poziționat pe râul Serra, ce se varsă în Vezza (de aici și numele satului Seravezza) satul este punctul cel mai potrivit de unde puteți admira salturile apei și bazinele impresionante cu apă cristalină. Există mai multe căderi de apă în zonă, cea mai cunoscută fiind cascada cu o cădere de peste zece metri – un loc unde ai posibilitatea de a înota (înconjurat de vegetația luxuriantă) în bazinul format de apa cristalină. Pentru a ajunge la cascadă, trebuie să urmați șoseaua ce duce spre Pietrasanta, drumul urmând linia râului prin localitățile Corvaia, Seravezza și Riomagno, înainte de a ajunge la Malbacco.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here