Trandafirul: inspirația florală a lui Christian Dior!

0
845
Trandafirul (expoziție Dior în Gramville)

Trandafirul a constituit de-a lungul timpului o sursă de inspirație pentru Christian Dior, o expoziție dedicate urmând să fie inaugurată la Gramville (Franța) pe 5 iunie. Intitulată “Dior and Roses”, expoziția este un tribut adus sursei de inspirație pentru o mare parte din opera couture-ierului și a succesorilor săi, atât în segmentul de modă, cât și în cel al parfumeriei. Desfășurată la Muzeul Dior din Gramville, expoziția ne oferă o viziune asupra asupra trandafirul și a importanței pe care această delicată floare a avut-o în viața lui Christian Dior, el descoperindu-și pasiunea pentru grădinărit în anii copilăriei din Les Rhumbs Villa din Gramville.

Trandafirul (inspirație Christian Dior Haute Couture – SS1951) by Willy Maywald

Rozul este și culoarea casei în care a copilărit Christian Dior, clădirea fiind “tencuită în tonuri pale de roz”. Plecând de la această nuanță, expoziția pune accent pe creațiile Dior: modă, accesorii, parfumuri și obiecte de artă. În atenția publicului va fi adusă importanța pe care a avut-o trandafirul în viața și cariera marelui couturier francez și a succesorilor săi, de la Yves Saint Laurent la Maria Grazia Chiuri, trecând prin Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano sau Raf Simons. Printre piesele prezente se numără ansamblul Antibes (semnată Christian Dior) din colecția Haute Couture 1955, acoperită în întregime de trandafiri.

mai multe știri auto AICI

De asemenea, regăsim aici și rochia Manuela (semnată Yves Saint Laurent) realizată din mătase coral, piesa vestimentară fiind inclusă în colecția Haute Couture din anul 1959; mult mai recentă, somptuoasa rochie (semnată Maria Grazia Chiuri) din tul brodat, face parte din colecția primăvară/vară 2021. Firește, nu putem omite și accesoriile, vizitatorii având ocazia să admire colierul Bal de Mai – realizat de Victoire de Castellane pentru Dior Haute Joillerie și parte a colecției 2011 – alături de o geantă de mână Lady Dior, care poartă semnătura designerului John Galliano și a fost inclusă în colecția anului 2000.

Trandafirul (vedeta expoziției Dior and Roses)

Parfumurile sunt și ele evidențiate, inclusiv o ediție Miss Dior – primul parfum creat de Christian Dior în 1947 – în care trandafirul este parte integrantă din compoziție. Lucrările de artă sunt și ele prezente, numeroase obiecte și portrete fiind expuse în cadrul expoziției. O secțiune specială este dedicată surorii couture-ierului francez – Catherine Dior – muza și confidentul său, cea care și-a dezvoltat pasiunea pentru flori de-a lungul timpului, ajungând în final să o transforme în profesie. În fine, nu-mi rămâne decât să vă invit să vizitați expoziția la Musee Dior Gramville, restricțiile de călătorie în Franța fiind deja ridicate.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.