TRABALDO TOGNA, DESPRE PASIUNE

Există două lucruri care pot duce la descoperiri fascinante: cercetarea și pasiunea. Niciuna nu poate exista fără cealaltă dacă vrem un rezultat pe măsura așteptărilor. Cercetarea înseamnă explorarea unei lumi atât de detaliate încât să o poți dezvolta sau chiar să o revoluționezi, iar pasiunea înseamnă a avea cea mai profundă iubire posibilă pentu ceea ce faci, în fiecare zi. Acestea sunt cele două catalizatoare care au determinat ca Trabaldo Togna, pe parcursul a 15 ani, să proiecteze singura țesătură din lume cu un procent ridicat de elasticitate naturală (cu alte cuvinte, fără adaos de fibre sintetice, pe bază de petrol, cum ar fi elastomerii).

Lâna care este capabilă să se întindă în mod natural cu până la 30% este complet o noutate în altă parte. Compania a obținut acest rezultat extraordinar grație efortului său de a atinge creativitatea și performanța italiană împreună cu cele locale, folosind cunoștințele transmise din generație în generație și completând cu experiența în fabricarea de țesături în satul Pray, în inima Alpilor Biellese, din 1840. Această pasiune, determinare și expertiză extraordinară a familiei legendare sunt ingredientele ce se află în spatele realizărilor încă neegalate. Rezultatul unei astfel de cercetări complexe în procesul de transformare a fibrelor aproape că ar putea fi asemănat cu alchimia. Luca Trabaldo Togna și fiica sa Clelia, care reprezintă a cincea generație a familiei, sunt, prin urmare, incredibil de mândri să prezinte această nouă țesătură Estrato. Lâna este cea mai elastică fibră din lumea naturală, însă această trăsătură esențială nu este niciodată, sau numai rar, păstrată datorită variațiilor stabilității sale dimensionale. Cu toate acestea, Trabaldo Togna a finisat o formulă capabilă să asigure stabilitatea dimensională a țesăturilor, cu un nivel de contracție de doar 1,5% și o elasticitate de până la 30%. Același proces poate fi folosit pentru cașmir, care poate atinge niveluri înalte de elasticitate, pentru flanel, care se poate întinde până la 30%, pentru țesăturile din lână țesute cu lână și pentru lână cu aspect de bumbac. Dar care este diferența dintre o țesătură ca Estrato și o așa-numită țesătură naturală? În cazul celei din urmă, realizarea unei țesături de lână atinge 10%, maximum 12%, elasticitate, folosindu-se de caracteristicile naturale ale fibrelor. Estrato atinge până la 30% elasticitate datorită procesului său de producție special. Trabaldo Togna este singura companie din lume care realizează acest tip de stretch din 100% țesături naturale. Acesta este un angajament care a fost făcut la Milano Unica de anul trecut, când Trabaldo Togna a anunțat un parteneriat cu grupul Chargeurs pentru a lucra la proiectul său, Organica. Inițiativa dezvăluie primul lanț de aprovizionare de lână Merino de la Merino, urmărind tot procesul de la modul în care pășunile sunt gestionate și până la fabricare. Proiectul care a dat naștere acestui Estrato este, prin urmare, unul care vorbește despre excelența de ansamblu. Excelența înseamnă că fiecare element este tratat cu lux de amănunte și reunește modernitatea, tradiția, valoarea, timpul, cercetarea și perfecțiunea absolută, fără a sacrifica nimic din calitate.

Trabaldo Togna

Datorita acestei excelențe ce îmbie cu suplețea, aspectul și ergonomia fibrei, odată încercată, nu mai puteți renunța la ea. Această emoție intensă a fost evocată într-un film scurt creat de Modenese Networks. În ea, țesătura creionează sufletul unei povești de dragoste a cărei fir narativ este completat de corpurile perfecte și suple ale balerinelor Mick Zeni și Beatrice Carbone și filmate artistic de regizorul Marco Gradara cu sprijinul tehnic al Diego Diaz (DOP) și Francesco Bruno (design sunet). Este manifestul vizual și emoțional al lui Estrato. Excelența este ca un pas de dans perfect obtinut dupa multe repetiți; în spatele ei se află orele de practică, degetele de la picioare uzate, căderile și recuperările, antrenamentul neobosit, dragostea și hotărârea de a-ți atinge scopul. Rezultatul final este văzut pe scenă, însă este nevoie de ore, luni sau chiar ani pentru a ajunge acolo. Dialogul exprimat prin flexibilitatea și țesătura dansatorilor simbolizează realizările care decurg dintr-o călătorie lungă. Noua colecție Estrato, semnată de Trabaldo Togna, izvorăște dintr-o alianță între inovație și tradiție. Stofele de lână interpretează costume și jachete dinamice pentru a îmbrăca elegant omul de azi, al cărui stil rafinat este sensibil la nevoia de îmbrăcăminte practică. Texturile noi conferă tridimensionalitatea țesăturilor, adesea împodobite cu fire de mouline. Designul țesăturilor tradiționale și al panglicilor din piele ce vorbesc de clasicul draperiilor, reinterpretate într-o notă modernă. Toate țesăturile sunt extrem de rezistente, fiind astfel alegerea ideală pentru călătorii, muncă sau petrecere a timpului liber. Estrato Cashmere este un element în continuă evoluție a colecției cu noile sale fire periate și cardate. De la jachetele ultra-ușoare în cașmir de doar 200 gr./m, la pardoselile periate în tonuri de culoare, o selecție din cele mai fine variante de lână este utilizată pentru a produce țesăturile Estrato 180 și Estrato 150 fulle și melton, care reprezintă o bucurie autentică de purtat. Țesăturile Estrato sunt de asemenea interpretate în lână/mătase și lână/mohair, iar pentru a finaliza oferta, țesăturile oferă soluția ideală pentru articolele de îmbrăcăminte elegantă. Mai multe detalii aici (www.trabaldotogna.com). Text de: Laura Daps.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here