Share This Article
Toscana oferă unele dintre cele mai bune servicii din zona gastronomică – cele mai bune ingrediente, creativitate și o listă extinsă de vinuri – elemente incontestabile atunci când doriți să vizitați un restaurant cu stele Michelin din această parte de lume. Iar aici trebuie să menționăm ediția aferentă anului 2021 a faimosului ghid, provincia italiană mândrindu-se cu un restaurant cu trei stele și cinci restaurant cu două stele, alături de peste treizeci de locații cu o stea.
Cu siguranță, fiecare nume – prezent pe lista Ghidului Michelin – merită cu siguranță o oprire, fiind locul unde poți descoperi cele mai bune și creative personalități de pe scena bucătăriei toscane, alături de poveștile și filozofia care îi călăuzește în domeniul atât de rafinat al segmentului culinar. Cum spațiul nu-mi permite, am ales să vă prezint câte un restaurant din cele trei categorii de clasificare – toate fiind situate în Firenze, capitala provinciei – restul urmând să fie descoperite de dumneavoastră AICI.
Enoteca Pinchiorri – așadar, încep demersul cu singurul restaurant din Toscana care beneficiează de 3 stele. Situat pe Via Ghibellina nr. 87, restaurantul oferă un echilibru perfect între trecut, prezent și viitor. Timp de decenii, Enoteca Pinchiorri a reprezentat luxul și haute cuisine la cel mai înalt nivel din Italia. Poziționat într-o clădire istorică, cu un aer aproape muzical, restaurantul oferă oaspeților cele mai bune preparate din bucătăria toscană, italiană și internațională, în timp ce lista vinurilor este renumită pe tot globul. Cum scopul este de a oferi cele mai bune produse, un personal bine pregătit are grijă ca fiecare invitat să simtă gustul unei bucătării autentice, materia primă de calitate și creativitatea fiind dublate de un serviciu atent și non-invaziv. Detalii aici: ENOTECA PINCHIORRI
Santa Elisabetta – situat în Piazza Santa Elisabetta, în incinta fermecătorului Hotel Brunelleschi, restaurantul este poziționat în imediata apropiere a centrului istoric al Florenței. La origine, Torre della Pagliazza – realizat în stil bizantin – a avut mai multe întrebuințări de-a lungul secolelor, amintind aici de o închisoare pentru femei din secolul al XII-lea. Astăzi, cu ajutorul lui Chef Rocco de Santis, restaurantul oferă oaspeților o bucătărie minimalist, esențială și pură. originar din Campania, Rocco de Santis creează preparate din bucătăria mereu proaspătă din bazinul mediteraneean, gustul elaborat fiind completat de stilul imaginative al meniurilor. Fiecare fel de mâncare se bazează pe o anumită substanță, pe ceva care depășește ingredientele și se caracterizează prin contrastul oferit de aciditate și dulceață, precum și pe gătit sau crud. O bucătărie centrată pe idei, tehnici și concept învăâate prin prisma experiențelor trăite alături de bucătari renumiți sau restaurant galonate, aceasta fiind invariabil contaminate de obiceiurile și tradițiile țării de baștină. Detalii aici: SANTA ELISABETTA
Borgo San Jacopo – situat pe strada omonimă, restaurantul oferă oaspeților calitatea unei singure stele Michelin. Privind peste râul Arno, Ristorante Borgo San Jacopo pune la dispoziția invitaților o experiență culinară excelentă, alături de o superbă priveliște asupra Ponte Vecchio. Bucătăria este condusă de Chef Claudio Mengoni, cu o filozofie autentică și ingredient care se remarcă prin creativitate și rigoare fără compromisuri. el reușește să combine arome, culori și forme pentru a crea meniuri memorabile, cu gust distinctiv. Găzduit de un fermecătoare reședință din portofoliul Lungarno Collection, acest restaurant beneficiează de același stil elegant și exclusivist ca și hotelul în sine. Cu o experință căpătată în restaurant de top din lume, Claudio Mengoni oferă oaspeților săi preparate raffinate din pește și carne, alături d eingrediente italiene atent selecționate. Detalii aici: BORGO S. JACOPO
Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI