Trei orașe de vizitat în provincia Toscana

0
482
Trei orașe de vizitat în Toscana

Despre frumusețea provinciei Toscana nu trebuie să mai povestim, zona oferind vizitatorilor urmele trecerii etruscilor, romanilor și, poate cel mai reprezentativ, al familiei de’Medici. Vizitarea orașelor toscane înseamnă o întoarcere în timp, secole de istorie fiind regăsite în zidurile străvechi și tradițiile transmise din generație în generație. Dacă doriți să vizitați Toscana în cursul acestei toamne, vă recommend să alegeți unul dintre orășelele din Garfagnana, acestea fiind cuprinse în lista celor mai frumoase localități de deal din Italia. Situate la câțiva kilometri unul de celălalt, cele trei orășele pe care vreau să vi le prezint pot fi vizitate într-o singură zi, dedicarea unei zile întregi – pentru vizitarea fiecărui oraș în parte – permițându-vă să descoperiți priveliștile spectaculoase la apusul soarelui, meniurile tipice din osterii și ospitalitatea localnicilor.

Toscana – Castiglione Garfagnana

Castiglione Garfagnana – cea mai veche mențiune a localității provine din perioada romană, aceasta fiind un castru militar înainte de construcția castelului din perioada medievală, orașul fiind și o sursă de disputeă între diferitele republici și guverne ale epocii. Lucca a construit, în jurul anului 1371, zidurile circulare și turnurile care înconjoară orașul și astăzi. Odată intrat în oraș (pe Poarta Podului), ajungi în uimitoarea Piazza del Castello, străduțele fermecătoare din piatră purtându-te de-a lungul unor vechi “Palazzo”, micuțe și cochete osterii, alături de prăvălii cu o istorie bogată (aici fiind vândute produse tipice regiunii). Orașul se bucură de o faimă deosebită, nemroși vizitatri trecându-i pragul de-a lungul anului, grație numeroaselor sale atracții istorice, festivaluri medievale, procesiunilor “Crocioni” (cruci mari) și evenimentelor culinare care sărbătoresc aromele de ieri și astăzi.

Toscana – Barga

Barga – așadar, încep traseul cu Barga, un orășel a cărui istorie începe în jurul anului 180 î.Hr. )în epoca romană), el fiind mai bine cunoscut în perioada medieval și pentru numele de Matilde di Canossa. În interiorul zidurilor, în centrul istoric, păsești într-adevăr în perioada Evului Mediu, orașul cu străzile sale pietruite, magazinele artizanale și piazzalele bine întreținute constituind punctele de atracție. De asemenea, aici regăsești Teatro dei Differenti (o bijuterie arhitecturală), micile osterii și, în sfârșit, impozantul Duomo di San Cristoforo (început în secolul al XI-lea și finalizat în cursul secolului al XVI-lea). Festivalurile muzicale, evenimentele culturale și culinare animă orașul (în măsura în care restricțiile impuse de autorități permit acest lucru), Festivalul de Jazz Barga fiind un exemplu elocvent în acest sens.

Toscana – Coreglia Antelminelli

Coreglia Antelminelli – principala faimă a orașului este aceea că i s-a acordat puterea asupra lui înșiși și a terenului înconjurător de către soldatul-erou Castruccio Castracani și familia Antelminelli, de unde și-a luat și numele. Piazza, situată în imediata apropiere a zidurilor orașului, oferă o superbă priveliște asupra văii. Urmând străzile pietruite, ajungeți la biserica San Michele Arcangelo și la  Museo della Figurina di Gesso e dell’Emigrazione, locul unde regăsiți peste 800 de figurine din gips, rod al principalei activități pe care locuitorii au desfășurat-o de-a lungul secolelor.

Detalii aici: VISIT TUSCANY

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here