Toscana, experiențele culinare la Castelfalfi!

0
307
Castelfalfi - Vedere de ansamblu (foto: Castelfalfi)

Toscana este o destinație ideală în sezonul de toamnă, mediul rural oferind unele dintre cele mai complexe experiențe. Este și cazul Castelfalfi, o reședință medievală care își întâmpină oaspeții cu experiențe culinare axate pe mediu.

Castelfalfi – Detaliu curte (foto: Castelfalfi)

Resort-ul în sine se află în mijlocul unei vaste proprietăți Agricole, care găzduiește podgorii și plantații de măslini. Păduri seculare sunt gestionate cu respect pentru mediu și/sau comunitățile locale din jurul proprietății. Astfel, experiențele oferite sunt concepute pentru a prezenta această diversitate și pentru a conecta oaspeții cu mediul natural înconjurător. Un punct important îl constituie angajamentul Castelfalfi față de meniurile durabile.

Destinație autentică

“Castelfalfi este o destinație autentică, care oferă oaspeților unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale. O să regăsiți aici urmele istoriei și culturii locului, alături de meniuri și băuturi specific regiunii. Din acest motiv, este important ca echipa noastră să protejeze patrimoniul, oferind totodată experiențe personalizate oaspeților noștri. Este datoria noastră să prezentăm tradițiile locale”, spune Isidoro Di Franco (Directorul Resort-ului).

Castelfalfi – Piscină panoramică (foto: Castelfalfi)

Oferta constă în degustări de vinuri și uleiuri de măsline, unele dintre cele mai venerate produse din Toscana. De altfel, proprietatea menține o abordare organică a producției de vin și ulei de măsline. Un motiv în plus pentru oaspeții resort-ului, aceștia având ocazia să afle cum sunt obținute aceste delicioase produse. Informații obținute în timp ce vizitează proprietatea, turul fiind închis cu o sesiune de degustare în Crama Barriccaia.

Degustări organice

Dacă un tur de o zi nu este suficient pentru dumneavoastră, atunci reședința îți propune programul “Be a Farmer”. Acest program invită oaspeții să participle la activitățile agricole din podgorii sau plantațiilor de măslini. Contribuind activ la misiunea de conservare a proprietății, vizitatorii vor fi recompensați cu 24 sticle de vin organic. De asemenea, aceștia se pot bucura de o incursiune practică în savuroasa bucătărie tradițională toscană.

Castelfalfi – Experiene viticole (foto: Castelfalfi)

Realizate în cadrul școlii Rosso Toscano, cursurile pot fi personalizate în funcție de experința și abilitatea fiecărui participant. Vor fi prezentate cele mai bune preparate din provincie, de la apste rustice și până la meniuri creative. Tot aici, cursanții pot încerca prepararea bomboanelor de ciocolată sub îndrumarea unor maeștrii ciocolatieri. În fine, experiențele Castelfalfi sunt disponibile alături de activități precum Spa, golf sau călărie.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.