TOAMNA. 4 DESTINAȚII SURPRINZĂTOARE

0
633
Patru destinații de toamnă

Festivaluri în Barbados, drumeții în Alpii Elvețieni, recolte de struguri în Toscana sau Provence, acestea sunt câteva dintre destinațiile demne de vizitat în cursul toamnei. Iar când vorbim de lunile de toamnă (final de august, septembrie, octombrie și început de noiembrie), acestea sunt considerate printre cele mai căutate destinații ale anului, ele beneficiind adesea de vreme plăcută și turiști puțini. În plus, în întreaga lume există festivaluri, peisajele capătând culori uimitoare, în timp ce sezonul culesului de viță de vie este în plină desfășurare.

Tuscany

Toscana (Italia) – Greu de crezut, dar majoritatea turiștilor aleg să viziteze Toscana în timpul lunilor de toamnă, în principal pentru că este momentul potrivit pentru recolta de struguri. Cum vinul este un simbol pentru această regiune, ce poate fi mai potrivit decât să petreci câteva zile printre rândurile de viță de vie? De asemenea, alături de struguri puteți regăsi măsline, castane, trufe și multe altele. Dacă vă aflați în Toscana la mijlocul lunii septembrie, regiunea Chianti este locul potrivit pentru a admira modum se recoltează strugurii, eventual să vă (și) alăturați – cum sunt o sumedenie de festivaluri, târguri și alte evenimente dedicate culesului de struguri, aveți ocazia unor excelente recompense. Pentru cei care aleg să ajungă în Toscana la început de noiembrie, sugestia se îndreaptă către vizitarea orașului San Miniato, perioada fiind marcată de culesul trufelor albe în Italia – aveți chiar posibilitatea să participați la un festival dedicat acestei delicatese – el fiind ținut de obicei în ultimele trei week end-uri ale lunii noiembrie.

Barbados

Barbados (Caraibe) – Deși Barbados se află în plin sezon ploios, insula beneficiează de nenumărate zile însorite. Situată în sudul lanțului de insule tropicale, insula beneficiează de ape calde, plajele fiind unele dintre cele mai mari din Caraibe. Odată ajunși pe insulă, pregătiți-vă pentru sărbătoare, în acest moment al anului fiind programate unele dintre cele mai mari festivaluri din Barbados. Considerată deja capitala culinară a Caraibelor, insula bucurându-se de “Barbados Food and Rum Festival” – organizat între 18 și 21 octombrie – sărbătoarea constituind un punct de atracție pentru unii dintre cei mai mari bucătari din lume. Dacă ajungeți ceva mai târziu, puteți avea ocazia să urmăriți “Reef Bowl” – cea mai mare competiție de surfing și cultură a surf-ului din regiune – evenimentul având loc în primul week-end al lunii noiembrie pe plajele din Bathsheba (St. Joseph).

Alpii Elvețieni

Elveția (Alpii Elvețieni) – Septembrie este una dintre cele mai liniștite perioade în Alpii Elvețieni, un motiv important de a vizita această regiune fiind… drumețiile și peisajele spectaculoase. Sezonul pentru drumeții este destul de scurt, traseele fiind deschise pe tot parcursul lunii – în special datorită faptului că ziua este destul de lungă. Dacă alegeți această destinație, aveți ocazia să vă bucurați de primele semne ale toamnei pe pantele Muntelui Eiger (3970 metri) sau să explorați Valea Lauterbrunnen din cantonul Berna – alături de excursia la un uimitor lac glaciar din apropiere. O alegere potrivită ar fi și excursia în Chemin du Vignoble sau pe “drumul podgoriilor”, în cursul opririi având posibilitatea de a degusta un pahar de vin. Desigur, dacă doriți să gustați din meniurile locale, puteți alege unul ce include capra neagră sau ibex, delicatese care nu pot fi întâlnite în timpul verii. De asemenea, meniurile pot fi asezonate cu o multitudine de tipuri de brânzeturi și delicioase deserturi ce includ ciocolata (pentru care Elveția este bine-cunoscută).

Provence

Provence (Franța) – Odată ce ați experimentat toamna în sudul Franței, este greu de crezut că o să doriți să alegeți altă perioadă pentru a o vizita. Precum în Toscana, toamna reprezintă un moment propice pentru vizitarea regiunii, fiind și perioada în care începe culesul viței de vie (piețele fiind pline de produse proaspete). Și, fiindcă ne aflăm în sudul Europei, o multitudine de festivități au loc la începutul lunii octombrie: “Fête des Champignons” (Festivalul Ciupercilor), “Fête de la Courge” (Festivalul Dovleacului) și “Fête de la Châtaigne” (Festivalul Castanelor), ca să enumerăm câteva dintre acestea. Pentru gurmanzi, acest moment al anului este cel mai potrivit pentru a degusta din specialitățile locale, fiind destul de ușor să ocupați o masă la unul dintre numeroasele restaurante din zona. De asemenea, puțini știu că Marea Mediterană are o temperatură potrivită înotului (până la începutul toamnei – chiar și în cursul lunii octombrie), plajele fiind slab populate în această perioadă. Totodată, pentru cei dornici de drumeții, trasee spectaculoase sunt deschise pentru cei cu spirit de aventură – bicicleta fiind mijlocul perfect pentru a explora împrejurimile.

Sursă – www.luxuryretreats.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.