Tissot celebrează 100 ani de CFRNA!

0
629
Tissot & Albini Prassa (ediție limitată Săgeata Orientului)

Tissot și Albini Prassa celebrează 100 de ani de la înființarea CFRNA, compania franco-română care a reușit înaintea tuturor sa lege Europa prin cer. O poveste omagiată astăzi prin lansarea ediției limitate Tissot Heritage Navigator “Săgeata Orientului”. Albini Prassa – distribuitorul oficial al mărcii Tissot în România – celebrează o sută de ani de la fondarea Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană. În urmă cu aproape un secol, societatea a dat în funcționare prima linie aeriană transcontinentală din lume destinată transportului comercial de marfă, poștă și pasageri între Paris și Constantinopol, cu escale în orașe precum Strasbourg, Praga, Viena, Budapesta, Belgrad sau București.

Tissot & Albini prassa (pregătiri de plecare – Sageata Orientului)

În amintirea acestor pionieri ai aviației comerciale, Albini Prassa lansează în premieră Tissot Heritage Navigator „Săgeata Orientului”, primul ceas care include Bucureștiul pe cadranul celor douăzeci și patru de fusuri orare. „Săgeata Orientului” este un ceas produs în ediție limitată, ce include doar 444 de exemplare, fiecare dintre ele fiind numerotate individual de la 1 la 444. În ce privește cifra 444, aceasta reprezintă distanța medie pe calea aerului dintre aerodromul Băneasa și San Stefano – aeroportul care deservea orașul Istanbul în acea perioadă – și, totodată,  distanța dintre aeroportul Pancevo, din Belgrad (capitala Serbiei) și cel din Băneasa.

Tissot & Albini Prassa (Săgeata Orientului)

Ceasul are un design clasic, atemporal, fiind însoțit de un certificat de cronometrie COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres). O piesă excepțională, livrată într-o cutie specială de colecție, care conține, o curea de schimb suplimentară, o geantă de călătorie din piele, o lupă de ceasornicar, un certificat care atestă ediția limitată și un șervețel din microfibră pentru întreținerea ceasului. Pentru a completa această ediție limitată, ceasul vine însoțit de un cadou special: cartea „Săgeata Orientului – Pionierii Cerului” care prezintă istoria Companiei Franco-Română de Navigație Aeriană, a realizărilor ei fascinante și a curajoaselor spirite întreprinzătoare care s-au aflat în spatele acestei povești de succes.

Tissot & Albini Prassa (lupă Tisot)

Ion Schiau – fondatorul Albini Prassa – nu este la primul astfel de proiect cu Tissot, lansând în urmă cu doi ani, o altă ediție aniversară a Marii Uniri – Tissot 1918-2018 România – alături de alte două serii speciale dedicate rugby-ului românesc: “Stejarii” și “Stejarul de Aur”. Despre ediția actuală, I. Schiau mărturisește că aceasta ocupă un loc special în sufletul său: “Săgeata Orientului e un proiect foarte drag mie pentru că are o încărcătură emoțională aparte. Este un episod mai puțin documentat din istoria aviației și antreprenoriatului românesc, care cred că chiar și acum, sau poate mai ales acum, 100 de ani mai târziu, inspiră prin îndrăzneala, curajul și viziunea celor care au stat la baza sa”.

Tissot & Albini Prassa (detaliu spate ceas)

O Companie Franco-Română de Navigație Aeriană care a luat naștere pe 23 aprilie 1920, dintr-o inițiativă coroborată a lui Aristide Blank, influent om de afaceri român și moștenitor al imperiului financiar Marmorosch-Blank, contelui Pierre Claret de Fleurieu (un tânăr aviator și erou francez de război), marelui diplomat român Nicolae Titulescu, și a generalului francez Maurice Duval. Compania și-a trecut în palmares câteva reușite care au scris istorie, cum ar fi primul zbor de noapte intern și comercial din Franța și primul zbor de noapte internațional și comercial între orașele Belgrad și București. Ceasul Tissot Heritage “Săgeata Orientului“ poate fi comandat AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.