Tiffany & Co., posibil acord cu grupul LVMH

0
325
Tiffany & Co. - Grupul LVMH

Tiffany & Co. și grupul francez de lux LVMH au convenit să scadă prețul achiziției, într-o mișcare care ar putea să pună capăt unei dispute juridice între cele două companii, conform mediei de peste ocean. Sursele, citate de site-uri specializate în modă și accesorii, au declarant că cele două părți au convenit să scadă prețul (inițial) de 16 miliarde dolari – cu un cost de 135 dolari/acțiune, până la 131,5 dolari/acțiune – la finalul acestei săptămâni fiind așteptat un anunț final al acestei preluări, noii termini aducând o reducere de aproximativ 425 milioane dolari pentru LVMH.

Tiffany & Co. (Rose Gold Jewelry)

Practic, reducerea s-ar cifra la circa 3% din acordul inițial, acordul urmând să fie supus aprobărilor acționarilor Tiffany & Co., una ce pare destul de simplă. Cu toate acestea, cele două companii au refuzat să menționeze dacă aceste zvonuri sunt reale. Reamintesc, tranzacția inițială a avut probleme încă de luna trecută, atunci când grupul francez de lux a anunțat că nu poate finaliza agreement-ul până la termenul fixat pe 24 noiembrie (2020), anunțând că o “intervenție politică franceză” o împiedică să facă acest lucru, alături de menționarea performanțelor extrem de slabe ale mărcii americane de-a lungul crizei de coronavirus.

Tiffany & Co,. (Colecție Florală)

O problemă care a dus cele două companii într-un tribunal din Delaware (Statele Unite), Tiffany & Co. încercând să oblige LVMH să onoreze acordul încheiat la finalul anului trecut. Un caz care este programat pentru audieri abia în luna ianuarie 2021, Wall Street Journal menționând în ediția print că, totuși, cele două părți se apropiau de un acord pentru scăderea prețului per acțiune, după săptămâni intense de negocieri. De altfel analiști din piața bunurilor de lux sunt nedumeriți de efortul depus de LVMH pentru a obține o scădere destul de mică a prețului inițial. “Dacă se confirmă, ajustarea acestui preț pare destul de ciudată”.

Tiffany & Co. (Gold Jewelry)

“Nu ne este clar de ce LVMH și echipa sa juridică ar urma această strategie de reducere minimă a prețului stabilit inițial”, a menționat Flavio Cereda (Managind Director în cadrul companieid e consultață Jeffries International). Totuși, F. Ceredo a adăugat că “rațiunea din spatele acordului a rămas solidă și că Tiffany & Co. era soluția perfectă pentru proprietarul mărcii Louis Vuitton”. LVMH a fost de acord să cumpere bijutierul american la finalul 2019, fiind (și) cea mai mare achiziție de până acum, cu dorința de a reda strălucirea mărcii prin investiții în magazine și colecții, alături de o completare a diviziei de ceasuri și bijuterii de lux. Detalii aici: LVMH

Mai multe informații aici: STYLE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here