Share This Article
The Lana Dubai, cea mai recentă locație Dorchester Collection, a anunțat inaugurarea unui concept de restaurant în februarie 2024. Spațiul urmeaza să se adauge portofoliului în creștere din Dubai și primului hotel din Orientul Mijlociu al mărcii de lux.
Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Chefi recunoscuți, precum Martín Berasategui, Jean Imbert și Angelo Musa. Cele opt noi restaurante, găzduite de The Lana, vor fi poziționate în zona centrală a orașului Dubani. Dintre acestea, patru vor fi conduse de bucătarii menționați mai sus, arhitectura acestora fiind realizat de biroul Foster+Partners. Totodată, design-ul interior poartă semnătura studioului Gilles & Boissier.
Locațiile
Conform reprezentanților mărcii de ospitalitate, primul restaurant va purta denumirea “Jara” și va fi condus de Chef Martín Berasategui. Cu cele 12 stele Michelin, restaurantul – cu meniuri de inspirație bască – este prima locație a lui Berasategui în Orientul Mijlociu. De asemenea, “Riviera by Jean Imbert” are ca sursă de inspirație trecutul bogat al lui Jean Imbert. Iar aici se pot număra (și) călătoriile acestuia la nivel global.
Restaurantul este prima experiență în Orientul Mijlociu a lui Jean Imbert, chiar dacă a mai colaborat cu Dorchester Collection. Spațiul urmeaza să ofere meniuri mediteraneene la micul dejun, pranz și cină, Imbert supraveghind și lounge-ul situat pe acoperiș. Denumită “Hig Society”, locația oferă splendide priveliști asupra orașului Dubai și emblematicului Burj Khalifa. Acesta va oferi cea mai extinsă selecție de sampanie din E.A.U.
Ansamblul
Al treilea spațiu al ansamblului de Chefi internaționali se numește “Bonbon Café Angelo Musa” și este condus de Angelo Musa. Acesta urmeaza să aducă gustul inegalabil al cafenelelor pariziene în inima Dubaiului, spațiul oferind o selecție generoasă de dulciuri. Produsele sunt completate de prăjituri “de casă” și gustări sărate, inclusiv sendvișuri sau salate. “The Gallery” este ultimul reper, acesta aducând tradiția ceaiului britanic.