The Dalmore, ediție specială cu Kengo Kuma!

0
20
The Dalmore - ediție Luminary No.1

Înainte de a-l întâlni pe Kengo Kuma, Richard Paterson – Master Distiller-ul mărcii The Dalmore – observa atent lucrările arhitectului japonez. Numit anul trecut “cel mai influent arhitect din lume” de revista Time, Kuma este renumit pentru utilizarea materialelor naturale!

Detaliu sticlă 48 Years (foto The Dalmore)

Richard Paterson își amintește că a analizat două dintre lucrările arhitectului japonez: Sunny Hills (Tokyo) și Exchange (Sydney). Ambele clădiri prezintă particularități deosebite: prima – este îmbrăcată în bambus; a doua – este învelită într-un delicat cuib de lemn. “M-a surprins utilizarea lemnului. 80% din stilul și luxul unui whisky provine din lemn”, spune Paterson. Înainte ca cei doi maeștri să decidă lansarea unui whisky rar.

Whisky-ul

Denumit Luminary No.1, whisky-ul se încadrează la categoria ”produselor de colecție” și, deloc surprinzător, lemnul joacă un rol central. Produsul face parte dintr-o serie planificată de whisky-uri rare, inspirate din universul design-ului și Muzeului V&A din Dundee (Scoția). Totodată, reprezintă un pas în colaborarea – începută în 2020 – dintre Kengo Kuma și Richard Parteson. Despre lichid se știe că este un sigle malt vechi de 48 ani.

Kengo Kuma, Richard Paterson, Maurizo Mucciola & John Galvin (foto The Dalmore)

Excepțional de rar (îmbuteliat la 40,8% ABV), whisky-ul este depus într-un decantor înconjurat de o sculptură din lemn. Produsă manual, sculptura este proiectată de Kuma împreună cu Maurizio Mucciola (co-arhitect la V&A Museum). Realizată la Glasgow de John Galvin, sculptura dispune de 48 particule în formă de diamant din stejar japonez. Acestea sunt ținute împreună de fire din oțel, câte una pentru fiecare an al whisky-ului.

Sculptura

Pentru realizarea sculpturii a fost utilizat stejar japonez, lucrarea fiind un omagiu adus butoaielor scoțiene de pe râul Tay. Doar trei astfel de sticle au fost realizate – “la această vârstă” – menționează Richard Paterson și sunt “foarte, foarte rare”. Ele devin și mai rare, The Dalmore păstrând una dintre sticle pentru a fi expusă la sediul mărcii. A doua sticlă va fi licitată pe 16 noiembrie, a treia fiind parte a unui compendiu al seriei Luminares.

Detalii aici – KUMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.